avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut ...

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut de când s-a născut copilul (în prezent minor, nici un an de zile). Ma amenință că îmi va lua copilul dacă fac asta, ca nu o sa am niciun câștig de cauza. Problema este ca mereu este la fiecare pas de al meu, îmi vânează orice greseala cum spune el, orice lucru pe care l-as face nu e bine (ca am pus o pereche de pantaloni la spalat cu servetel în el, ca am scăpat de jos ceva și s-a murdărit etc). Îmi reproșează ca toate lucrurile sunt ale lui, casa lui, masina lui, electrocasnicele din casa sunt ale lui, ca idee tot ce e cumpărat sunt ale lui, deși sunt bunuri luate în căsătorie. Într-adevăr cu bani din salariul lui, dar salariul meu e pus intr-un cont și el știe asta. Ma jignește zilnic, afectandu-mi stima de sine. În unele dați s-a ajuns și la violenta din cauza jignirilor și eu l-am mai rănit, o zgârietura, o vânătaie și el are poze în telefon. Ma amenință că dacă dau divort îmi va lua copilul ca fiind violenta cu el nu pot avea grija de copil, deși nu este asa, de când s-a născut nu la schimbat odată, nu i-a dat sa mănânce, nu a stat o noapte cu el. Vreau sa incept procedurile de divorț, dar îmi e teama ca el va câștiga copilul. Eu am dovezi ca el ma jignește mereu, ma injoseste în orice moment. As aprecia un răspuns enorm de mult. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 13:52, 7 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apreciez ca sotul vrea sa detina controlul dumneavoastra. Nu am auzit pina acum ca un barbat sa se ocupe singur de ingrijirea copilului pina la un an, cind poate fi liber pentru o noua relatie. Daca nu-i convine prezenta dumneavoastra sa intenteze actiune de divort. Copilul mic de obicei este atribuit mamei, iar tatal serveste plata pensiei alimentare cam 25 ani. Si sa plecati in alta resedinta e o solutie, cum au spus antevorbitorii, apoi divort si partaj. E viata si dupa divort. Dupa divort poatre sta pe telefon oricit ca nu mai conteaza. Orice divort e un nou inceput. Fruntea sus. Viata merge inainte. Succes!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați putea începe chiar cu un ordin de protecție. Chemați poliția când vă amenință sau mai devine violent. Și va pleca el de acasă pentru o perioadă, timp în care începeți divorțul.
Sotul are dovezi ca a fost agresat ! D-na a spus de la prima postare ca sotul a stresat-o in asa hal ca "din cauza jignirilor și eu l-am mai rănit, o zgârietura, o vânătaie și el are poze în telefon. "
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și poate cere și el ordin de protecție, dacă consideră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez legal pt a avea fata langa mine măcar pana la începutul divorțului Cristina9999 Cristina9999 Buna ziua. As avea si eu câteva intrebari. Eu vreau sa ma despart de sot. Suntem căsătoriți legal si avem o fata de 7 luni. El se comporta foarte urât cu ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensie alimentara ana500 ana500 Buna ziua ... As dori sa ma lamuriti si pe mine .... cine este dispus ... asupra unui aspect legat de pensia alimentara. Suntem casatoriti de 8 ani ... avem ... (vezi toată discuția)