avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut ...

Vreau sa divorțez de sotul meu. Multe dintre probleme au apărut de când s-a născut copilul (în prezent minor, nici un an de zile). Ma amenință că îmi va lua copilul dacă fac asta, ca nu o sa am niciun câștig de cauza. Problema este ca mereu este la fiecare pas de al meu, îmi vânează orice greseala cum spune el, orice lucru pe care l-as face nu e bine (ca am pus o pereche de pantaloni la spalat cu servetel în el, ca am scăpat de jos ceva și s-a murdărit etc). Îmi reproșează ca toate lucrurile sunt ale lui, casa lui, masina lui, electrocasnicele din casa sunt ale lui, ca idee tot ce e cumpărat sunt ale lui, deși sunt bunuri luate în căsătorie. Într-adevăr cu bani din salariul lui, dar salariul meu e pus intr-un cont și el știe asta. Ma jignește zilnic, afectandu-mi stima de sine. În unele dați s-a ajuns și la violenta din cauza jignirilor și eu l-am mai rănit, o zgârietura, o vânătaie și el are poze în telefon. Ma amenință că dacă dau divort îmi va lua copilul ca fiind violenta cu el nu pot avea grija de copil, deși nu este asa, de când s-a născut nu la schimbat odată, nu i-a dat sa mănânce, nu a stat o noapte cu el. Vreau sa incept procedurile de divorț, dar îmi e teama ca el va câștiga copilul. Eu am dovezi ca el ma jignește mereu, ma injoseste în orice moment. As aprecia un răspuns enorm de mult. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 13:52, 7 Noiembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecați intr-o zi când soțul este la serviciu, fara drame și alte reproșuri. Solicitati sprijinul familiei sau unei prietene și deschideți o ordonanta presedintiala pentru stabilirea provizorie a domiciliului copilului la dvs și obligarea tatalui sa va achite pensie de întreținere în procent de 25%.
Doar de dvs depinde cât timp vreți sa fiți victima în acea casa, nu va sechestreaza nimeni acolo, puteți pleca oricand vreți.
E pericol sa va opreasca din a pleca?
Nu este! Doar ca îmi este frica ca, copilul va rămâne la el. Mi-a spus de atâtea ori ca dacă divorțez eu nu o sa iau copilul, ca de ce sa crească cu o mama care nu știe nimic, face toate lucrurile prost, ca o sa aibă în jurul lui oameni fără caracter. A indus o frica în mine foarte mare. De cand s-a născut copilul eu sunt în permanenta lângă el, eu îl schimb, eu ma joc cu el, eu știu ce ii trebuie pentru dezvoltarea lui, chiar dacă plec pentru 10 min la magazin îl iau cu mine pentru ca nu vrea sa stea cu el, dacă îl las cu el sta pe telefon și copilul se joaca singur sau îl lasă să plângă.

Liliana Gradinaru a scris:

E pericol sa va opreasca din a pleca?

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Anonim2024 , imi cer scuze , dar chiar nu mai are rost discutia . Ati primit raspunsuri cat se poate de pertinente , sfaturi foarte bune si la obiect , vi s-a spus - inclusiv de avocati - ca nu va ia instanta copilul atat de mic , cata vreme l-ati ingrijit pana acum si-l puteti ingriji in continuare . Acum , nu mai depinde decat de dvs. cum veti actiona in continuare . Va luati soarta in propriile maini , sau ramaneti asa , o biata anexa a unui barbat …
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul acesta, poate e mai bine cum spunea colega, sa plecati cand nu este acasa. Nu mai amanati plecarea, incepeti sa faceti pasi.

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez legal pt a avea fata langa mine măcar pana la începutul divorțului Cristina9999 Cristina9999 Buna ziua. As avea si eu câteva intrebari. Eu vreau sa ma despart de sot. Suntem căsătoriți legal si avem o fata de 7 luni. El se comporta foarte urât cu ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensie alimentara ana500 ana500 Buna ziua ... As dori sa ma lamuriti si pe mine .... cine este dispus ... asupra unui aspect legat de pensia alimentara. Suntem casatoriti de 8 ani ... avem ... (vezi toată discuția)