Buna ziua.Am o fata de aproape 16 ani,am adoptat-o,stie tot adevarul,nu se drogheaza nu fumeaza nu bea, un elev mediu spre bun.
Si acum va descriu situația:de mai bine de un an trecem printr-un coșmar:ne jigneste,e doarte obraznica,reapect deloc deloc,santaje emotionale mereu,sare la bătaie,mușcă,injură!
Toate astea de cand e cu un baiat,si nu as putea sa spun daca e datorita lui sau familiei lui,ca nu am dovezi,dat suspectez ca atit el cat si familia lii mi-a influențat fata.Băiatul e major,si ii puteam face mult rău de la inceput,dar eu nu sunt genul de om,nici soțul meu,Voiam sa fiu alaturi de fata mea si sa o susțin si sa poata sa imi spuna orice si s-a ajuns la asta.
Eu si soțul am ajuns sa ne temem de ea,si puținele momente cat suntem impreuna,asteptam sa treaca cat mai repede pt ca nu stim ce ii tună.Din motive de sănătate veniturile noastre nu mai sunt asa frumusele ca inainte,iar fata cred ca ne-a privit doar ca pe niste saci de bani pina acum,si acum ca nu mai avem de unde…ne calca in picioare.
As vrea sa stiu din punct de vedere legal ce as putea face.
Am tot răbdat si indurat cu speranța ca e doar adolescența si varsta,dar aici vorbim de ura,asta vad in ochii ei!
Am vrut sa mergem la consiliere psihologică dar nu vrea.
tudor_u2
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reguli si pedepse dure doamna si daca nu ii convine sa sune protectia copilului si sa o ia sa vedem daca ii este mai bine ,nu va mai luati de legile din ziua de azi daca le acceptam nu avem decat sa ne punem streangul de gît,lasatio so ia statul sa o crească nu sa educat nicicînd un copil fară să-i fie aplicate corectii dure, legile din ziua de astazi creaza foarte multe probleme si nu stiu de cei ce le-au facut nu intervin cu schimbarea lor nu stiu care este rostul lor niciodată nu a fost nevoie de legi pentru parinti in as educa copii,nu va mai fie frica de legi si educatio asa cum se cuvine.
Puteti sa sesizati autoritatile in chestiunea sexului, dar o faceti degeaba! In lege a fost inclusa clauza Romeo si Julieta, cred ca pt a nu se pierde voturile unei minoritati care curand, prin grija noastra, va deveni majoritate. Pe scurt: daca diferenta dintre parteneri este mai mica de 5 ani faptele nu vor fi incriminate.
Imi e dificil de inteles cum adica nu va asculta. Fiecare lipsa de ascultare are o urmare. Se pot taia banii, se poate limita accesul la telefon si internet.
Repet: dv. aveti o problema de rezolvat si dv. trebuie sa mergeti la psiholog sa o infruntati. Copilul nu are o problema, el face exact ce ii spune varsta si hormonii.
Dv. aveti aici variante si solutii, insa nu aplicati nimic de aici, le resșpingeti. Daca nu faceti nimic, nu veti repara nimic. Dv. vreti ca situatia saa fie schimbata si reparata de altii, or asta este datoria dv. Dv. trebuie sa faceti, sa actionati. Si in acest moment, dv., care ati crescut fata cu limite si respect, nu faceti absolut nimic sa impuneti o limita sau sa cereti un respect. Ceea ce este o forma de neglijenta.
Repet: reguli. Daca au tot existat atata timp reguli respectate in casa, inseamna ca va fi simplu. Regulile sunt formate de la varste mici. Daca ati facut asta, atunci e simplu. Ceea ce are un copil acasa este, de regula, mai mult decat au printii obligatia de a-i oferi. Cand copilul nu merita acel surplus, el se poate taia. Fara umilinte si drame, simplu cauza-efect. Incaltamintea aia de 600 de lei se poate dona. netul se poate suspenda.
Nu imi este clar cum anume ati validat o relatie de natura sexuala la aceasta varsta, dar sper ca macar ati discutat cu fiica ce inseamna dezvoltare emotionala pentru a discerne intre modurile de a face sex etc.
Este ilegal sa bati un copil. Un copil supus oricarei forme de violenta poate fi plasat in regim de urgenta. Cadrele didactice sau orice persoana care are cunostinta despre violente impotriva unui copil trebuie sa sesizeze DGASPC. Este incredibil sa sustinem ca e ok sa atingi violent un copil.
Nu mai detaliez cate efecte ar avea as ceva asupra dezvoltarii ulterioare a acelui copil, violentei in societate, educatiei emotionale a unei intregi societati. Daca un adult poate lovi un minor, atunci este clar ca trebuie acceptat ca un adult sa loveasca alt adult. Te mai bate putin la politie, ca, deh, e acceptat sa fii educat in acest mod. Si revine biciul lui Creanga si Calul Balan in salile de clasa!
Va rog sa incetam cu astfel de incurajari la violente si nerespectarea legii!! Este aberant sa mai acceptam violenta ca forma de educatie, arata numai impotenta agresorului in a-si impune autoritatea.