avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...

Buna ziua,Sunt intr-o situatie neplacuta,locuiesc in casa cu mama mea(impreuna cu sotia mea si 2 copii) care este propietara in acte al terenului si are autorizatie de constructie pe casa dar inca nu are procesul verbal de receptie si nici nu este intabulata,casa am construt-o impreuna cu mana de prin anul 2003 pana in prezent,mentionez ca eu nu am acte doveditoare doar 2 vecini care pot confirma ca am “muncit” efectiv la constructia casei,dupa o cearta mama vrea sa ma evacueze prin procedura speciala,a obtinut si un ordin de protectie de 3 luni impotriva mea,are dreptul sa ma evacueze din casa pentru “lipsa titlu”chiar daca eu am muncit si contribuit financiar la casa?Am locuit efectiv 21 de ani in casa impreuna eu si familia mea avem buletinele la adresa
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Costica1982, utilizator
Dar ce sa spuna martorii , stimate @Costica1982 ? ce sa se expertizeze ? Procesul este strict pe evacuare . Si s-a verificat doar daca mama dvs. e proprietar exclusiv , daca dvs. aveti vreun drept propriu sa locuiti acolo - si nu aveti - si atat . Si instanta a constatat ca mama , fiind unic proprietar , poate sa nu mai vrea sa locuiasca la comun , e dreptul ei … Daca dvs. aveti vreo pretentie de la dansa , deschideti actiune prin care sa cereti ce considerati ca vi se cuvine , platind taxa de timbru si tot ce va mai considera instanta ca are nevoie pentru a judeca speta . E in interesul dvs. sa consultati un avocat , asa cum v-a sfatuit d-na avocat Gradinaru , caruia sa-i explicati amanuntit cat doriti sa primiti ( ca nu o vor obliga pe mama sa locuiasca in continuare cu dvs. , probabil va fi obligata la plata unei sume ) , ce pot martorii adeveri , cam cat v-ar putea oferi instanta ( daca o va face ) si cam cat va costa . Si va faceti un calcul , daca oferta mamei nu-i cumva mai buna decat ce ati putea -eventual - obtine in instanta , din care va trebui sa scadeti cheltuielile . In plus , cam cat ar putea dura procesul . PS. In locul mamei dvs. , eu personal nu v-as fi oferit nimic , iar in instanta as fi aratat prin intampinare ca am inteles sa va permit sa stati in casa , 21 de ani , impreuna cu sotia si copiii , renuntand la confortul meu , tocmai in considerarea faptului ca ati avut o contributie ( in materiale si munca ) la edificarea ei . Si ca , acum , consider ca m-am achitat de datorie , mai ales ca am fost nevoita sa cer ordin de protectie ( care nu se da foarte usor ) .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Va multumesc pentru raspuns,,,sa inteleg ca la apel o sa fie practic la fel ca la prima judecata?doar dezbaterii sumare verifica cine are acte si cam atat?

Moderator: nu mai citati mesajul anterior, apasati raspunde.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Dezbaterile NU sunt sumare , judecatorul cerceteaza si cere toate dovezile necesare ca el sa se lamureasca daca cel care a deschis actiunea , are - sau nu - , conform legilor in vigoare , dreptate . Si , daca constata ca are , va dispune sa i se recunoasca acest drept . Si mama dvs. ARE dreptul sa dispuna cum vrea de bunul ei . Daca ati fi avut avocat , probabil v-ar fi invatat cum sa depuneti o cerere reconventionala prin care sa solicitati mamei valoarea pe care o considerati ( si pe care o puteti - eventual - dovedi ) , avand , desigur , obligatia de a timbra la valoare , si atunci ati fi putut ( poate ) cere un drept de retentie pana la achitarea sumei , nu stiu daca l-ati fi obtinut , eu nu sunt jurist . Avocatul v-ar fi putut spune daca acum mai avea rost sa faceti apel , sau sa mergeti direct in alta actiune , depusa de data asta de dvs. impotriva mamei . Se adevereste ca in justitie , ca in multe alte domenii , cel mai bine e sa apelezi la profesionisti , asa reduci riscurile si pierderile . PS. Ganditi-va si dvs. , ce judecator ar putea sa o sileasca pe mama dvs. , care are un ordin de restrictie impotriva dvs. , sa va primeasca inapoi in casa ? Inseamna ca dansa se teme de dvs. , asa i s-a acordat acel ordin , a demonstrat ca ii produceti o stare de temere , stare justificata de faptele dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
In procesul acesta special de evacuare nu se poate depune cerere reconventionala,este specificat clar

Moderator: nu mai citati.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Atunci e asa cum spuneti dvs. , tocmai v-am spus ca eu nu sunt jurist . Dar macar acum , daca deschideti actiune impotriva mamei , consultati un avocat . Apel … cred ca ati depus degeaba …
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Usa inchisa inainte de divort nelu1976 nelu1976 Buna seara!Sunt casatorit legitim de 2 ani +concubinaj 5 ani.Sotia mea detinea un teren in timpul concubinajului pe care am facut o casa in perioada ... (vezi toată discuția)
Nerespectare indatoriri parinte BSR1998 BSR1998 Buna ziua! \"Tatal meu\" nu isi face datoria deloc! Eu si mama mea platim toate cheltuielile in casa, ne intretinem si chiar si pe el. El este angajat si ... (vezi toată discuția)