avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt ...

Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act , am inteles ca un certificat de deces este suficient?
Nu doresc sa am acces la banii din cont ci...sa am informatii du 5 ani
in urma ....va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:53, 20 Noiembrie 2024
Da, puteti obtine de la notar intr-un termen. Nu v-am spus ca merge, v-am spus sa incercati. In opinia mea trebuie sa apelati la instanta, sa mergeti la un avocat, intai sa incercati amiabil, vedeti cum evolueaza situatia apoi.
Nu puteți.
Certificatul de calitate de moștenitor presupune prezenta tuturor moștenitorilor.
Este fix aceeași procedura ca și la dezbaterea succesiunii, cu deosebirea ca nu se trec bunurile.
Buna ziua,
"Certificatul de calitate de mostenitor" este una iar "certificatul de mostenitor" este alta!
"Certificatul de calitate de mostenitor" nu presupune prezenta tuturor mostenitorilor si atesta doar calitatea de mostenitor si nu proprietatea asupra bunurilor raposatului iar mostenirea nu se poate dezbate fara dvs.!!
Certificatul de calitate de mostenitor va da posibilitatea sa va adresati tuturor insitutiilor pentru a afla ce bunuri a avut raposatul pt. care sa dezbateti mostenirea sau sa aflati alte informatii legate de mostenire!!!
"Certificatul de mostenitor" se obtine in urma dezbaterii succesiunii "in prezenta tuturor mostenitorilor" si dovedeste faptul ca dvs. sunt proprietar pe partea ce va revine din mostenire.!!!
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2024
hhs, utilizator
Foarte importante informatiile pe care le dati , stimate/a @hhs , doar ca ele contrazic ceea ce a spus un notar , care asta face zi-de-zi ( raluk0207 ) .
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Certificatul de calitate de mostenitor" nu presupune prezenta tuturor mostenitorilor si atesta doar calitatea de mostenitor

Nu dezinformați!
Conform art. 117 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici și a activității notariale, acest certificat se eliberează la cererea moștenitorilor, cu respectarea procedurii prevăzute pentru eliberarea certificatului de moștenitor, exceptând dispozițiile privind masa succesorală.
Procedura este fix aceeași ca la dezbaterea moștenirii. Inclusiv prezenta și acordul tuturor moștenitorilor. Se audiază martori, se prezintă Anexa 24 și actele de stare civila.
Singura deosebire este ca nu vor fi menționate bunurile.
Așadar, certificatul de calitate de moștenitor NU se poate elibera doar unuia sau unora dintre moștenitori.

Alte discuții în legătură

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune. cont bancar ContSters267790 ContSters267790 a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la ... (vezi toată discuția)
Am dezbatut succesiunea tatalui meu si in certificatul de mostenitor ... Isabela30 Isabela30 am dezbatut succesiunea tatalui meu si in certificatul de mostenitor nu rezulta ca el ar fii avut si datorii dar se pare ca ar fii luat un credit si am gasit ... (vezi toată discuția)