Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act , am inteles ca un certificat de deces este suficient?
Nu doresc sa am acces la banii din cont ci...sa am informatii du 5 ani
in urma ....va multumesc
In opinia mea situatia fratelui e suficient de neclara ca sa se incerce o chemare a sa la mostenire. Nu vine, foarte bine, nu-i problema. Ba pare ca declara ca nu vrea mostenire, si mai bine.
Vazand datele problemei, se poate incerca eliberarea unui certificat, legal, respectand toate procedurile. Nu pot insa fi sigura ca aam inteles bine situatia, omul intreaba aici, insa ar trebui sa incerce sa mearga la un notar sau avocat. Nu stiu ce alte bunuri ar mai fi in masa succesorala, pentru recuperarea acelor sume de bani, daca vrea, trebuie sa ajunga in instanta oricum. Cred ca mai mult decat l-am ajutat aici, nu mai avem ce face.
Îl citați pe fratele din Australia la notar, nu se prezintă, notarul încheie un proces verbal și începeți procedura contencioasă în instanță. Discutați cu un avocat, sunt proceduri destul de tehnice.
Bravo, colega! In plus, sunt notari care fac procedura dupa perioada de acceptare a succesiunii si constata uneori ca e neacceptant... Legea permite in sensul asta martori etc.