avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din câte am ...

Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din câte am înțeles programul nu este funcțional și deci va mai dura mult. Ma poate ajuta cineva cu un model de chemare în judecată pentru neaplicarea unei legi, im vigoare sau mai bine zis aplicarea acesteia doar unor persoane/discriminare/dubla măsură?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
goplanet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 30 Noiembrie 2024

Cornel Vasile a scris:

Softul va fi functional, din spusele unor C.P., dupa 01.01.2025.

Am lucrat în domeniul informatic și știu ca nu se poate da o data fixa de finalizare, apar probleme.
Stimata @goplanet , spre uimirea dvs. , sunt deja pensionara . Nu am sarit in apararea celor care au achizitionat acel soft , ci in apararea functionarilor din casele locale , acestia au lucrat pe rupte sa recalculeze manual pensiile contestate ( “ cu pixul “ e doar o expresie , nicidecum ca au corectat deciziile scriind pe ele cu pasta ) . Si acum , de vreme ce softul destinat noilor pensionari e in teste ( dupa spusele presedintelui CNPP ) , probabil asa vor calcula o vreme si pensiile celor care , depunandu-si cererile in august - septembrie , NU au ( probabil ) nici un fel de venit . Lor le apreciez , in mod deosebit , munca extenuanta pe care au fost nevoiti sa o faca . Ziceati , intr-un alt post , ca si dvs. ati fost bugetara , inseamna ca stiti foarte bine cate ore suplimentare li se pot plati conform legii , si cate libere isi vor putea , practic , lua … Dvs. , avand de bine - de rau , o pensie , chiar cu penalizare , nu veti reprezenta o prioritate , acesta e motivul pentru care vi s-a spus ca va mai dura . Daca doriti sa va judecati cu Ministerul Muncii , sau cu CNPP , fireste ca puteti sa o faceti , accesul liber la justitie e garantat de Constitutie . PS . Dupa cum puteti lesne observa , eu am fost foarte politicoasa in postarea mea .
Ceea ce v-am spus este din informatiile neoficiale de la mai multe Case de Pensii .

@ goplanet
Doamna CHKa

Și cei iesiti în august la pensie au decizie de pensionare, dar pe legea veche și primesc bani, dat fără punctele de stabilitate.Doar cei care au depus cererea după 1 septembrie nu au primit nici decizie și, deci, nici nu au pensie încă.

Softul este general valabil pentruborice fel de pensionar, ieșit în orice perioada de timp, adică pentru toți pensionarii din România. Are și va tebui sa aibă mai multe module pentru diferite situații particulare. Softul este unic, făcut de o singura firma și toți pensionarii romani vor lua pensia după legea 360, doar ca unii stau în stress pana le vine decizia de recalculare, stress care se adaugă la faptul ca au acum alt statut, adică cel de pensionar.

- Atenție la limbaj, vă rog -
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

- Atenție la limbaj, vă rog -

Închei aici conversatia, căci nu este site de socializare.

Alte discuții în legătură

Bună. sunt pensionara din 2016 nu am primit decizia în august ... Fivii Fivii Bună. Sunt pensionara din2016 nu se primit decizia în august de recalculare..am 27 ani vechime..nu mi s-a adăugat nimic în luna septembrie..acum suntem în ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate-gresala la calcularea pensiei ancamargineanu ancamargineanu Am formulat o cerere sa mi se trimita formatul si continutul buletinului de calcul al punctajului mediu anual, rezultat in urma evaluarii in vederea ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia integrala ionplesa ionplesa Am iesit la pensie anticipat la 63 de ani cu pensia redusa cu circa 10%. In august 2021 am implinit 65 de ani, dar pensia primita in septembrie 2021 a fost ... (vezi toată discuția)