avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt in preaviz, instiintarepreaviz cu desfintare loc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt in preaviz, instiintarepreaviz cu desfintare loc de munca

Buna seara!
In urma unui mail de renegociere a salariului, am primit mail de la director ca se desfiinteaza locul meu d emunca, in aceeasi zi am primit si instiintarea de preaviz. Le am spus ca doresc respectarea drepturilor articolului 78 si 74 din CCMUNN, si eu nu vor sa mi dea aceste drepturi, respectiv dreptul de a lucra 4 ore pe zi, sau acumulat, 10 zile lucratoare si restul zilelor a imi caut loc de munca, minim un salariu compensatoriu si plata zilelor de concediu neefectuate. NU VOR SA MI DEA ACESTE drepturi, deoarece zic ei ca apartin de ramura de transport.DIN CATE AM INTELES EU, CCUNN SE APLICA PESTE TOATE RAMURILE. ASTFEL AM FOST AMENINTATA CA DACA NU STAU 8 ORE LA MUNCA MI SE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA CU DISCIPLINAR.
SPUNE TI MI VA ROG CE TREBUIE SA FAC, cum sa mi exercit drepturile, cum pot sa i execut in instanta, sa imi castig drepturile, si daca gresesc, spune ti mi dvs, care sunt aceste drepturi, pt ramura de transport .
multumesc, astept raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: mihaela_23 , utilizator 19:41, 27 Februarie 2010
... in ceea ce priveste diferentierea intre concedierea individuala si colectiva... in practica s-a inteles acest lucru de anumiti angajatori!
Discriminarea este interzisa de Constitutie!!!
in instanta castig cele 6 salarii compensatorii???as putea pune problema unei despagubiri morale?? si vreau sa stiu, e obligatoriu sa am avocat in instanta? pot sa ma reprezint singura in instanta?????
multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii carlah carlah Buna ziua, Am citit pe forum topicurile cu referire la salariile compensatorii si din cate am inteles, daca societatea are activitate de comert trebuie sa ... (vezi toată discuția)