avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca depun o plangere la I.T.M. aceasta este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca depun o plangere la I.T.M. aceasta este confidentiala?

Buna dimineata.As avea si eu o intrabare.Sunt angajata la o firma mare c agent de vanzari adica cu un contract de colaborare pe baza de comision.Lucrez deja de 5 luni si nu mi-am primit salariul adica comisionul.Am decis sa merg la I.T.M sa depun o plangre scrisa.Intrebarea mea este daca acestia in investigatia pe care o vor face pastreaza confidentialitatea fata de reclamant.Sunt o gramad de persoane in situatia acesta dar nimeni nu stie ce sa faca in aceasta situatie.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 14 Februarie 2010
Buna tuturor,

Lucrez la o firma unde sunt in somaj tehnic ( cf. legii , ar trebui sa stau acasa 3 luni si sa primesc 75 % din indemnizatie ) , insa nu se intampla asa, suntem obligati de imprejurari sa venim la serviciu ( directorul a zis : nu va convine, puteti sta de tot acasa) .

De asemenea, tot fortati de imprejurari , am semnat un ordin de rechemare in alb , fara data , pentru ca in caz de inspectie ITM , pot pune data imediat ca si cum suntem acolo legal .

Ce putem sa facem in cazul acesta? Ne e teama sa facem ceva impotriva, ca sa nu fim concediati .

Multumesc
1. Daca va e teama (!?) noi nu putem sa rezolvam in locul dvs.
2. Faceti o sesizare la ITM.
suntem obligati de imprejurari sa venim la serviciu
Ne e teama sa facem ceva impotriva


Am scris acu ceva tim despre asemenea practica. Putem sa ne "plangem" unii la altii la infinit, cei afectati trebuie sa "planga" la ITM.
Orice teama poate fi infranta dar aici este vorba de trezirea demnitatii umana care trebuie sa invinga orice incalcare a drepturilor noastre, individuale sau colective. Se pare ca imnul de stat nu este mobilizator.
Oare de ce utiliztorul si-a sters contul?
Buna din nou,

Cea care si-a sters contul eram eu, am revenit cu un alt nume , pentru ca nu voiam numele real.

Probabil ca nu m-am exprimat destul de clar . Cand am intrebat ce pot sa fac ...stiam ca ar trebui sa merg la ITM , insa sincera sa fiu , e atat de multa coruptie in tara asta, incat ma gandesc ca da, o sa se faca o inspectie , dar probabil o sa primeasca si inspectorii ITM spaga si s-a rezolvat problema.

Corectie : 75% din salariul brut, nu indemnizatie .

Cu alte cuvinte, nu am incredere ca s-ar rezolva ceva , pentru ca drepturile angajatului nu s-au respectat niciodata .

Multumesc.
Unele s-au rezolvat, fie de ITM, fie de instante. Depinde de cat de "bataiosi" suntem. Si mai depinde de cat de uniti si cat de loiali suntem unii cu ceilalti, dar aici avem probleme din vremuri de demult.
Aveti vreo garantie ca daca stati "cu capul plecat" nu va mai concediaza? Fruntea sus!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Pastrarea confidentialitatii datelor petentului ClaudiaN ClaudiaN Din cate stiu in cazul unei sesizari la ITM, inspectorii care efectueaza controlul au obligatia pastrarii confidentialitatii datelor petentului. Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Sesizare catre itm tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Bucuresti, inspectorii de munca vor anunta ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm lasata cu amenintari delicatese delicatese Hei!!! In primul rand trebuie sa apreziez utilitatea acestui gen de forum. Chiar ma gandeam unde si incotro sa ma indrept. Situatia sta asa: am depus o ... (vezi toată discuția)