avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca depun o plangere la I.T.M. aceasta este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca depun o plangere la I.T.M. aceasta este confidentiala?

Buna dimineata.As avea si eu o intrabare.Sunt angajata la o firma mare c agent de vanzari adica cu un contract de colaborare pe baza de comision.Lucrez deja de 5 luni si nu mi-am primit salariul adica comisionul.Am decis sa merg la I.T.M sa depun o plangre scrisa.Intrebarea mea este daca acestia in investigatia pe care o vor face pastreaza confidentialitatea fata de reclamant.Sunt o gramad de persoane in situatia acesta dar nimeni nu stie ce sa faca in aceasta situatie.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 14 Februarie 2010
Are dreptate domnul pneagu pentru ca personal am trecut prin toate astea .La societatea la care muncesc in Galati din 2007 ne socotea orele de luni pana vineri separat fata de cele de sambata si duminica ,astfel faceam 220 ore lunar si nu aveam ore suplimentare.Eu si cu alt coleg am facut adresa la ITM si directia muncii si bineinteles ca dupa controalele de rutina si o amenda simbolica a urmat vanatoarea asupra noastra , directoarea stia si cum am fost imbracati cand am depus plangerea.Vazand acestea , am revenit cu alte adrese la institutiile amintite mai sus si cu audiente la conducatorii lor , ca daca nu se rezolva situatia voi actiona institutiile lor in instanta si le voi reclama mai departe , in 2 luni totul a revenit la normal si prin acestea am avertizat si conducerea ca nu ne temem. Dar toate aceste se pot face la intreprinderi de stat unde sunt pusi politic dar la patroni problema este mult mai complicata si implica riscuri mult mai mari.
CE NU TE DARAMA TE INTARESTE !
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
SURUBARU OVIDIU, utilizator
1. De ce ati semnat in alb ? ....... este adevarat, ca in caz de control al ITM-ului angajatorul va putea folosi acea hartie.

2. Numai daca sunteti incadrata cu c.i.m. , ITM-ul poate veni in control pentru nerespectarea legilastiei muncii.
1. Am semnat in alb pentru ca toata lumea a semnat fara sa comenteze si daca eu as fi spus nu , as fi fost concediata direct.

2. Sunt incadrata cu C.I.M.

3. Am trimis un mail la ITM in care le-am facut o sesizare.

4. Angajatorii sunt constienti de faptul ca pe piata muncii nu mai sunt locuri de munca foarte multe si in felul acesta profita de faptul ca nu prea avem optiuni si acceptam tot ce ni se da , dar totusi am speranta ca intr-o zi roata se va intoarce.

Multumesc pentru raspunsuri .
Nu am semnat in alb,dar nici nu sunt angajata cu carte de munca.Este doar un contract de agent.Ati putea sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in contiunuare ca sa imi recuperez banii pentru care am muncit?Va multumesc anticipat.Duminica placuta!
angajata secolului a scris:

Nu am semnat in alb,dar nici nu sunt angajata cu carte de munca.Este doar un contract de agent.Ati putea sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in contiunuare ca sa imi recuperez banii pentru care am muncit?Va multumesc anticipat.Duminica placuta!


In acest caz , va adresati instantei de judecata cu o actiune in pretentii ... Instanta de judecata competenta este judecatoria de la domiciliul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea confidentialitatii datelor petentului ClaudiaN ClaudiaN Din cate stiu in cazul unei sesizari la ITM, inspectorii care efectueaza controlul au obligatia pastrarii confidentialitatii datelor petentului. Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Sesizare catre itm tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Bucuresti, inspectorii de munca vor anunta ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm lasata cu amenintari delicatese delicatese Hei!!! In primul rand trebuie sa apreziez utilitatea acestui gen de forum. Chiar ma gandeam unde si incotro sa ma indrept. Situatia sta asa: am depus o ... (vezi toată discuția)