avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Dacă am primit un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Dacă am primit un proces verbal de constatare întocmit ...

Buna ziua
Dacă am primit un proces verbal de constatare întocmit în 02.11.2024 in data de 02.01.2025 adică la 2 luni de la data întocmirii, mai este valabil ?
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2025
c_cristi, utilizator
Cel mai recent răspuns: c_cristi , utilizator 13:49, 13 Ianuarie 2025
Ok multumesc
Dar daca seria de buletin este greșită in pv ? Nu e motiv de anulare.
Nu este relevaant ca este comunicat in ultima zi, depinde si cum a fost constataata fpta, insa in situatia ca ati primit in data de 02, nu mai este relevant decat ca sa facem discutii.
In ultimul mesaj nu imi este clar daca ne intrebati sau ne spuneti ca nu e motiv... Depinde de restul datelor, personal nu consider ca este motiv, insa nu pot sti fara sa cunosc diferentele.
Multumesc
Am depus plângere contravențională și nu m am legat de acest aspect ci de lipsa descrierii împrejurărilor în care s a făcut comunicare solicitării datelor conf art 39 oug 195 și de faptul că la data menționată în pv eu eram plecat din tara cu familia , mai mult numele agentului constatate este indescifrabil in pv.
Acum nu mi rămâne decât să văd ce hotărăște judecătorul.
Ce imprejurari trebuia politia sa descrie, nu inteleg.
Data si ora si termenul de prezentare respectiv modalitatea prin care s a facut solicitarea comunicarii datelor persoanei careia i am incredintat masina. Nici la aceasta ora nu cunosc aceste informatii desi le am solicitat celor de la politie a doua zi dupa ce am primit pv ul cu amenda . Mi au spus ca nu le pot primi decat in instanta dupa depunerea plangerii contraventionale, Nu cred ca este ok dpv moral si legal sa primesti o amenda pentru ceva despre care nu ai cunostiinta de cauza. Sau se considera ca sunt vinovat pentru faptul ca nu am fost acasa la o data necunoscuta inca....pentru ca nu m am prezentat la ei la o solicitare care nu stiu cum si cand a fost facuta . Singurul lucru pe care il stiu este ca am fost sanctionat pentru o contraventie constatata (nu stiu cum nu rezulta din pv de constatare) la o data cand eram plecat din tara.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
c_cristi, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)
Amenda si og nr. 2/2001, actualizata in 2007 minu minu Am o problema. In primavara am primit o amenda de 500 lei de la politia rutiera. Am refuzat sa semnez procesul verbal. Nici pana in prezent, acasa nu mi-a ... (vezi toată discuția)