avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, revin cu o întrebare către dvs în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, revin cu o întrebare către dvs în speranța în ...

Bună ziua,revin cu o întrebare către dvs în speranța în care mă puteți ajuta.In urmă cu câteva luni am apelat la bancă pentru o restructurare având 2 credite la bănci diferite la ambele credite mi s-a acordat perioada de grație, după perioada de grație am plătit 2 luni.Acum din nefericire angajatorul m-a dat afară,am încercat să vorbesc cu băncile să le trimit decizia de demitere dar mi s-a spus ca nu mi se mai pot oferi soluții deoarece am beneficiat deja de restructurare.Cum pot proceda acum dacă eu nu mai am venit și nu am din ce să achit ratele.La toate astea se adaugă faptul ca am și o pensie alimentara de plătit cu sentința de 16,6% pentru copil deoarece mai am un copil în întreținere.Va rog sa ma ajutați cu un sfat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este regretabil ca nu ati lasat perioada de gratie pentru cand aveati nevoie. Nu va executa imediat, va gasiti un job, va veti plati ratele si din urma.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, din pacate bancilor nu le pasa, adevarul e ca nimanui nu-i pasa. Am fost in situatia dvs. in anul de gratie 2009, de la un salariu foarte bun in acea perioada, am ajuns la propriu fiica ploii. Criza financiara, disponibilizari, am fost "norocoasa" care a ajuns ultima in firma si care a zburat prima din firma, la inceputul crizei financiare. Singurul ajutor pe perioada crizei a fost cel de somaj, cu acel ajutor de somaj am mers la banca, creditul fiind asigurat, mi-au acceptat cererea de acoperire a 85% din valoare pe 6 luni parca. Nu mai plateam 650 lei ci 85 lei, ceva de genul. Era mai bine daca va trimiteau in somaj, mai puteati rezolva ceva... Mult succes cu toate, stiu ca acum par negre toate, dar vor veni si vremuri mai bune!
incercati sa faceti orice fel de plati, indiferent de suma catre banci pana va gasiti servicu. asa veti amana decizia de executare. nu lăsați ratele neplatite deloc.

Utilizartor6288119 a scris:

Mulțumesc frumos pentru răspuns!]

Daca as fi in locul dvs., data fiind situatia as incerca urmatoarele:
A. Daca creditul este imobiliar:
1. As incerca sa vand imobilul cumparat prin credit - pretul lor a crescut si clar acoperiti/inchideti creditul. Ulterior, ramaneti cu ceva banuti si va mutati in chirie pana va reveniti financiar. Are avantajul ca va puteti muta in alt oras/tara in care puteti gasi ceva de munca ca sa va vedeti de viata si sa reflectati unde ati gresit (din moment ce ati ajuns intr-o astfel de situatie este clar ca ati facut si greseli). In viitor, sunt convins ca veti lua deciziile mult mai constient si mai responsabil.
2. Daca este cineva dispus sa va imprumute, cineva din membri familiei/cercul de prieteni, platiti principalul si cereti recalcularea creditului (ex. in prima jumatate a creditului de regula se plateste mai multa dobanda si mai putin principal si abia in a doua parte a creditului se plateste mai mult principal si mai putina dobanda). In acest fel, poate reusiti sa inchideti fata de banca obligatia si ramaneti cu apropriatii sa le returnati banutii, apropriatii sunt ceva mai flexibili cu datele de returnare.
3. Daca va impacati cu ideea, dati in plata casa si cheile, insa va luati la revedere de la ce ati platit pana acum, insa nici nu mai aveti vreo obligatie de plata....dupa momentul in care ati incheiat formalitatile cu banca va vedeti de viata, fara a mai avea casa...insa aveti acest drept doar o singura data.
4. Daca nu aveti vreun venit, puteti sa cereti instantei suspendarea platii pensiei alimentare pana la momentul in care veti avea din nou venituri, altfel va puteti trezi si cu plangere penala pentru abandon (dvs. stiti in ce masura sotia va poate pasui...pana la urma este vorba de copii dvs. si nu ii puteti lasa la randul lor fara sprijinul dvs. de a fi educati, de a avea cele necesare unei vieti normale).
5. Daca aveti in proprietate un auto compatibil, m-as apuca de Uber/Bolt, etc., cat sa am venituri pentru a plati ceva la banca - de regula principal (subliniat....ca sa scada rata la banca), pana as reusi sa gasesc ceva potrivit pregatirii/experientei/asteptarilor ref. venituri.....chiar si livrare (sunt livratori care care castiga chiar si 2-3000 euro pe luna, cei care au clienti fideli)...nu trebui sa va deranjeze faptul ca munciti..indiferent de ce anume munciti, important este sa aveti venituri.
....idei ar putea fi in continuare, insa va trebui sa vedeti ce anume se potriveste cu asteptarile pe care le aveti.
Bafta si fruntea sus....este proverbul ala romanesc...orice sut in f.d este un pas inainte!

Alte discuții în legătură

Reesalonare credite, persoana fizica Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua, am inteles ca bancile au produse de esalonare credite de consum persoane fizice. Am fost si am intrebat si eu pe la banci, dar unele mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Rata la banca imposibil de platit mariams70 mariams70 Buna seara, Am o rata la banca de 210lei ,de curand mi sa terminat somajul si nu mai am alt venit decat alocatia copilului,vin cu intrebarea ... (vezi toată discuția)
Nici un drept in fata banci? adrian78 adrian78 am si eu un credit ipotecat si este tot mai greu cu plata ratei.Am fost la banca sa obtin si eu o perioada de gratie,dar m-am dus degeaba.Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)