avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am platit impozit 60 de ani pe un teren si nu stiu cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am platit impozit 60 de ani pe un teren si nu stiu cum sa il revendic

Buna ziua.
Am platit impozit pe un teren timp de 60 de ani si intre timp mi-a fost luat de catre un frate deal meu.Eu am continuat in continuare sa platesc impozitul pe el nestiind ca fratele meu si la insusit.Va rog spuneti-mi ce as putea sa fac.Multumesc.
Ati dat prea putine detalii!B-)
Terenul apartinuse ascendentilor dvs(tata,mama,bunicii etc)? Daca da , exista o succesiune dezbatuta? Daca nu , atunci cum de tocmai un frate v-a luat posesia terenului?!
Cand spuneti ca ati platit impozitul , inseamna ca dvs figurati la directia impozite si taxe locale va fiind trecut pe rolul fiscal? Sau ati platit in numele altei persoane?
Sunt intrebari foarte importante fara de care nu se poate da o solutie corecta!
B-)
Eu am inteles ca nu are niciun titlu de proprietate si nu este vorba nici de mostenire.
Singura varianta ar fi pe uzucapiune, cu toate problemele aferente.
Insa trebuie stiut sigur si acest lucru este posibil doar dupa ce se va inscrisurile.
Nu ar fi insa exclus sa fie mostenitor si sa nu stie...B-)

avocat Claudiu Lascoschi
"valihg"....dati mai multe detalii legat de plata impozitului timp e 60 de ani......sinteti mostenitor/comostenitor...ati facut demersuri pe baza vreunei legi de fond funciar/imobile luate abuziv....cine-i trecut in rolul fiscal...etc..etc.. Altfel veti avea numai presupuneri........................
Cu respect.
trebuie vazute si analizate toate actele..abia atunci se poate spune ceva ,ca asa......e bine sa consultati un avocat ca nu e tocmai usor in astfel de cazuri . Bafta!
Se pare ca omul are alta parere.
Majoritatea celor aflati in astfel de cazuri considera ca situatia este simpla.
Merg fara avocat la proces si apoi sustin ca justitia este corupta...:(

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea pe cale de exceptie guest1001 guest1001 Am introdus o actiune in revendicare, si paratul locuieste de peste 30 de ani pe terenul meu. Exista posibilitatea sa invoce in aparare uzucapiunea pe cale de ... (vezi toată discuția)