avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am platit impozit 60 de ani pe un teren si nu stiu cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am platit impozit 60 de ani pe un teren si nu stiu cum sa il revendic

Buna ziua.
Am platit impozit pe un teren timp de 60 de ani si intre timp mi-a fost luat de catre un frate deal meu.Eu am continuat in continuare sa platesc impozitul pe el nestiind ca fratele meu si la insusit.Va rog spuneti-mi ce as putea sa fac.Multumesc.
In primul rand trebuie sa formulati o actiune pentru redobandirea posesiei terenului. in contradictoriu cu fratele dvs. potrivit art. 674-676 C.proc. civ.
Puteti sa formulati o astfel de actiune numai daca:
- nu a trecut un an de la tulburare sau deposedare;
- dv.ati posedat cel putin 1 an inainte de deposedare (aveti 60 ani ..e o.k.);
- daca posesia dvs. intruneste conditiile prev de art.1846-1847 C.civ.
Dupa ce ati reintrat in posesia terenului puteti sa formulati o actiune in uzuccapiunea terenului incontradictoriul cu adevaratul proprietar.
Actiunea va fi destul de complicata.., de aceea va recomand sa va adresati unui avocat.
Succes!
valihq a scris:
Buna ziua.
Am platit impozit pe un teren timp de 60 de ani si intre timp mi-a fost luat de catre un frate deal meu.Eu am continuat in continuare sa platesc impozitul pe el nestiind ca fratele meu si la insusit.Va rog spuneti-mi ce as putea sa fac.Multumesc.

In primul rand nu reiese de nicaieri posesia, reiese numai plata unui impozit. ASta face si proprietarul care e uzucapat, deci plata impozitului nu e indeajuns pentru a uzucapa.
Apoi, nici nu a stiut de la bun inceput ca a fost insusit de frate, deci chiar ca posesia nu a existat practic.
Asa incat, nu vad sanse nici pe actiunea posesorie, nici pe uzucapiune. Dar pana nu stim mai multe amanunte, opinia poate fi nerealista.
Lili.., e clar ca omul a avut posesia...si i-a luat terenul un frate de-al lui....(probabil prin acte de violenta)
deci trebuie sa redobandeasca posesia...se intelege ca ar fi avut-o....din prezentare....
Arata-mi exact cuvantul; din care reiese actiun ea de a poseda, ca eu nu gasesc vreunul. :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea pe cale de exceptie guest1001 guest1001 Am introdus o actiune in revendicare, si paratul locuieste de peste 30 de ani pe terenul meu. Exista posibilitatea sa invoce in aparare uzucapiunea pe cale de ... (vezi toată discuția)