avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere (desfacere disciplinara) si comunicare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere (desfacere disciplinara) si comunicare decizie. Data ...

Concediere (desfacere disciplinara) si comunicare decizie. Data emiterii vs data comunicarii. Decizia inregistrata in revisal cu data emiterii,insa comunicata salariatului dupa 8 zile. Pana la ce data primeste salariatul, salariu? Pana la data emiterii si inregistrarii in Revisal, sau pana la data comunicarii? Stim ca decizia de concediere, produce efecte de la data comunicarii,deci in lipsa efectelor, salariatul ar trebui sa fie platit. Un link cu ceva relevant in acest sens? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romanul11 , utilizator 11:26, 19 Februarie 2025
Da. Incetarea CIM, s a facut in REVISAL. cu aceeasi data cu care salariatul nu a fost primit la munca. Este drept ca salariul reprezinta cv muncii, dar daca este impiedicat sa munceasca, atunci culpa este a angjatorului. Daca din proprie initiativa, salariatul nu vine la munca, atunci nu este platit, sau dupa caz este data afara. Deci cred ca angajatorul nu poate sa decida chiar orice. in acest caz, Poate sa zica oricui: De maine nu mai vii la munca,la revedere, iar daca salariatul cere bani, i se spune..ai lipsit. Atunci cum ramane cu ” decizia produce efecte de la data comunicarii”? Ce efecte produce si ce efecte NU produce?
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
romanul11, utilizator
Stiu ca pe forum a fost postata o hotarare judecatoareasca, pe care nu o mai regasesc acum, care preciza care sunt efectele...cred ca era data de ICCJ...
Ar fi bine de stiut daca ICCJ a precizat. Poate o gasiti. Ar fi de folos. Multumesc!
ITM ul pare a fi o institutie ramasa undeva in alta era. Am vazut mai multa jurisprundenta. Plata se face pana la data comunicarii. Decizia produce efecte (incetarea CIM), de la data primirii, pentru viitor. Afirmatia potrivit careia, data comunicarii, este doar reperul de inceput pentru termenul de contestare, este total gresit.
Afirmația este în baza legii. Termenul de contestare curge de la data comunicării.

Alte discuții în legătură

Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca dijmarescu dijmarescu Buna, In ceea ce priveste sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate in cazul savarsirii de catre angajati a unor abateri disiplinare, Codul Muncii o ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)