avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu procurator de fonduri

mama,ca unic proprietar al unui imobil vrea sa mi-l vanda mie,singurul ei copil.eu fiind studenta nu am resurse financiare proprii fapt pentru care mama a fost sfatuita ca ar fi bine sa treaca in contractul de vanzare cumparare o persoana de incredere in calitate de procurator de fonduri(bunicul meu).este necesar acest lucru?sau ar fi ok sa-mi faca vanzarea cumpararea si fara acest procurator de fonduri?am inteles ca eu pot face dovada ca i-am inapoiat acestuia banii printr-un inscris neoficial,de mana facut de catre acesta.poate constitui acel inscris proba in caz de probleme?are acesta vreun drept asupra imobilului?astept un raspuns de la dumneavoastra.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters128211 , utilizator 14:51, 11 Februarie 2010
un alt avocat a zis ca la notar se pot face contracte de vanz cumparare in care e ste prevazut ca este de la parinte catre copil si ca exista contracte de vanzare cumparare care costa mai mult si in care nu scrie in ce calitate imi vinde bunul imobileste adevarat?
bineinteles in afara de calitatea de proprietar:)
Eu sincer nu am auzit de contracte de vanzare-cumparare in care se scrie calitatea sau gradul de rudenie. Sunt pure si simple.

Doar daca e contract de intretinere, adica vanzare-cump. in care copilul se obliga sa isi intretina parintele, sau alt fel de contracte ( abitatie etc.).
"un alt avocat a zis ca la notar se pot face contracte de vanz cumparare in care e ste prevazut ca este de la parinte catre copil si ca exista contracte de vanzare cumparare care costa mai mult si in care nu scrie in ce calitate imi vinde bunul imobileste adevarat? "
offff, este vorba de pretul care se trece in contractul de vanzare cumparare, si de faptul ca fiind o vanzare de rude gradul I, impozitul aferent transferului de proprietate se calculeaza la pretul declarat de parti, si nu la valoarea de grila.
poate vi s-a mai spus ca in situatia in care actul este redactat de catre avocat obtineti si o reducere de 15% la onorariul notarului.
nu ca nu are nici o pretentie. o ultima intrebare mama are credit la banca de fapt titularul creditului este tata mama este coplatitor,insa nu sunt probleme deocamdata il plateste la zi si nu au trecut apartamentul ca garantie ci este dat pe baza salariilor si este cu asigurare de viata.mama vrea sa-mi dea apartamentul din alte motive insa daca dumneavoastra ati mentionat de creditori mi-ati trezit curiozitatea aceasta. in acest caz mama are dreptul sa-l vanda daca nu a garantat cu el,nu?sa nu apara vreodata probleme.multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare catre un minor danielar danielar Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)