avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut ...

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut pe rosu.Sunt sigur ca nu e adevărat, aveam și alta masina in fata mea.Am fost oprit în fata unui magazin de un polițist care sustine ca m-a văzut trecând pe rosu.Doresc sa fac contestatie ptr ca sunt si camere care pot dovedi. Înregistrarile se sterg dupa o luna.Am șansă să câștig? Mulțumesc anticipat!

Gio2010 a scris:

Intersecție în cruce.Mergeam în linie dreapta. Da , era semafor pe contrasens. Ora 17 50,destul de aglomerat. Rubrica alte mentiuni a ramas goala .Pe procesc verbal scrie trecerea pe rosu.

Te-am întrebat despre care intersecție este voba în discuție, nu despre ce tip de intersecție. Așadar, despre ce intersecție vorbim? Este menționată clar în procesul-verbal.

Cât despre semafor, nu te-am întrebat dacă există un semafor pentru cei din sens opus, ci dacă semaforul care îți era adresat era repetat (amplasat și pe partea cealaltă a intersecției), orientat în direcția ta.

De altfel, m-aș fi lămurit dacă ai fi precizat clar despre ce intersecție este vorba.

În ceea ce privește consemnarea făcută de polițist, te-am întrebat exact ce a scris în procesul-verbal: a menționat „a pătruns în intersecție pe culoarea roșie” sau „a trecut pe culoarea roșie”? Inițial ai spus că a scris că ai pătruns pe roșu, iar acum spui că ai trecut pe roșu. Este important cum este consemnat in PV.

Este clar că ai nevoie de consultanța unui avocat, pentru că este foarte greu să obținem informații exacte despre ceea ce s-a consemnat, deși ai procesul-verbal în față.
A condus auto marca...și nu a respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric aflaț în funcțiune la intersecție cu Bulevardul Republicii. (Piatra Neamt).Citez exact ce scrie pe procesul verbal .Nu aveam dosarul de asta am zis cu alte cuvinte. Și nu mai este alt semafor.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
Polițiștii erau bine poziționați să vadă ce se întâmplă la semafor, daca după parcurgerea a 500 m ați oprit la un magazin și v- au așteptat acolo.. Încercarea moarte nu are, dar șansele sunt mici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"De asemenea, este important să vă prezentați personal în instanță sau, dacă aveți un avocat, să fie prezent acesta, altfel există riscul ca judecătorul nici măcar să nu vă citească plângerea."
3 procese-verbale, aceeași speță, viteză 72 - 73 - 72 km/h din 10 în 10 km, din 9 în 9 minute, în localitate, fapta pe 4 februarie, pe 10 februarie limita de viteză devine 70 km/h, în iunie se redactează procesele verbale. Mă prezint la primul, cer judecare în lipsă la celelalte, argumentând la toate că nu pot fi sancționat retroactiv pentru o faptă pentru care de 4 luni nu se mai aplică amendă (depășirea limitei de viteză cu 2 - 3 km/h). La primul, prezent, câștig, la al doilea, deși am cerut judecata în lipsă, au tot dat termene deoarecea lipseam, în final am pierdut (în lipsă), și neprimind sentințele, la al treilea m-am prezentat, mi s-a zis că dosarul trebuia judecat în lipsă, am cerut să fiu judecat pe loc, și din nou am câștigat, sunt inginer, fără studii juridice, dar am pledat în mod logic.
Un cetățean străin căruia i s-a reținut permisul 3 luni, a cerut să-i fie trimis permisul în Italia, și a primit adresă că de ce nu vine să îl ridice, iar celălalt a cerut să-i fie păstrat, deoarece vine personal să-l ridice, dar la expirarea termenului când s-a dus să recupereze, permisul era deja trimis prin consulat - nu citește nimeni cererile (sau plângerea contravențională dacă nu pledezi personal).
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
seduardg@yahoo.co.uk, utilizator
in instanță se acceptă și proba cu martori. De preferat minim 2 și să nu poată fi suspectați de subiectivism pe criterii de prietenie, rudenie, anturaj favorabil contravenientului etc

- editat de admin: atenție la limbaj! -
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna sa va fie ziua! cunoaste cineva care este procedura sau dupa ce anume se ghideaza agentii rutieri atunci cand opresc un autoturism pt ca ar fi trecut pe ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)