avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut ...

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut pe rosu.Sunt sigur ca nu e adevărat, aveam și alta masina in fata mea.Am fost oprit în fata unui magazin de un polițist care sustine ca m-a văzut trecând pe rosu.Doresc sa fac contestatie ptr ca sunt si camere care pot dovedi. Înregistrarile se sterg dupa o luna.Am șansă să câștig? Mulțumesc anticipat!
Sunt 2 rubrici in care se semnează. Una de luare la cunoștință și una la obiecțiuni. Dumneavoastră vă referiți la cea de luare la cunoștință pt a exista în mod logic un raport juridic. Domnul instructor și persoana în cauză vorbesc despre rubrica obiecțiuni unde de asemenea se semnează si se completează.
Nu ni se spune însă dacă totuși scrie ceva în acea rubrică. Deobicei polițiștii completează cu "Nu am obiecțiuni".
Ca sfat, când nu știți ce să scrieți ca să nu regretați mai târziu scrieți simplu "Nu sunt de acord cu cele consemnate sau constatate" și ulterior în cazul în care vreți sa contestați în funcție de instanță poate să cântărească în favoarea dumneavoastra. Succes!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Seamnarea procesului-verbal arata ca esti prezent la data intocmirii PV si ca acesta ti s-a comunicat. Nu echivaleaza vreo recunoastere de vreun fel.
Faptul ca un contravenient isi arata dezacordul ulterior saua concomitent cu incheierea PV are aceeasi valoare pentru instanta. Dezacordul lui nu este proba in niciun caz.
PV care nu este anulat, cu sau fara obiectiuni, are aceeasi valoare.
Trebuie vazut daca acea rubrica a fost completata sau nu in vreun mod.

Din mesaj nu reies sustineri din care sa putem aprecia (exceptand rubrica de mentiuni aceea, trebuie vazut) dacaa aaveti sau nu temeiuri sa sustineti ca nu aveati cum, ca este imposibil sa fi trecut pe rosu, asa incat, pe fond, nu putem sti.
Doar dv. puteti solicita probele sigur, in dosar.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se semneaza in rubrica de mentiuni, acestea sunt scrise de catre agentul constatator, contravenientul isi expune mentiunile doar si pune mina pe pix doar cind semneaza la rubrica "Am luat la cunostinta".
[ link extern ]
I-am spus clar agentului ca nu sunt de acord ,dar nu a scris în mentiuni, rubrica a ramas goala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

Gio2010 a scris:

I-am spus clar agentului ca nu sunt de acord ,dar nu a scris în mentiuni, rubrica a ramas goala.

Te rog să mă ajuți să clarificăm următoarele aspecte:

1. Despre ce intersecție este vorba? Din ce direcție veneai și în ce direcție te deplasai?
2. Semaforul despre care a menționat polițistul că ai trecut pe culoarea roșie era repetat și pe cealaltă parte a intersecției?
3. La ce oră s-a întâmplat incidentul? Era agomerata intersectia?
4. Polițistul a lăsat necompletată rubrica „Alte mențiuni”? Din cate am inteles este adevarat.
5. Cum a fost formulată constatarea în procesul-verbal? S-a specificat că "ai pătruns în intersecție pe culoarea roșie" sau că "ai trecut de semafor pe culoarea roșie"?
Intersecție în cruce.Mergeam în linie dreapta. Da , era semafor pe contrasens. Ora 17 50,destul de aglomerat. Rubrica alte mentiuni a ramas goala .Pe procesc verbal scrie trecerea pe rosu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna sa va fie ziua! cunoaste cineva care este procedura sau dupa ce anume se ghideaza agentii rutieri atunci cand opresc un autoturism pt ca ar fi trecut pe ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)