avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut ...

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut pe rosu.Sunt sigur ca nu e adevărat, aveam și alta masina in fata mea.Am fost oprit în fata unui magazin de un polițist care sustine ca m-a văzut trecând pe rosu.Doresc sa fac contestatie ptr ca sunt si camere care pot dovedi. Înregistrarile se sterg dupa o luna.Am șansă să câștig? Mulțumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuia sa mentionati unde s-a intamplat aceasta situatie. In al doilea rand ar fi trebuit sa va intoarceti la locul cu pricina si sa observati tot ce va poate ajuta in instanta; unde sunt semafoarele, care este durata intre verde-galben-rosu. Daca se blocheaza frecvent intersectia cum ati descris dvs. etc.
Toate aceste lucruri va pot ajuta in instanta.
Si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare. In plus pe mine m-au urmarit ~ 1 km sa vada daca incalc si alte reguli de circulatie si dupa ce au vazut ca am mers corect, m-au oprit si au zis ca am trecut pe rosu, ei fiind dincolo de intersectie. Eu am castigat deoarece in fata mea o masina de Buzau a pus frana fix in intersectie si eu am fost nevoit sa franez pentru a evita accidentul. Dar m-a ajutat si faptul ca intre verde, galben si rosu timpul era de ~ 2-3 secunde care era prea mic pentru a putea opri masina in conditii de siguranta.
Eu am depus contestatie si am castigat, dar m-a ajutat si faptul ca am avut un martor cu mine in masina care mi-a confirmat ca era galben cand eu eram in dreptul semaforului.
Ei m-au amendat deoarece s-au luat dupa un semafor (suspendat) aflat dupa intersectie, ceea ce nu a fost corect pentru ca nu au evaluat corect intreaga situatie.
In momentul in care depuneti cererea, trebuie sa solicitati sa se pastreze si filmarile video din intersectie. Cred ca este singurul lucru care va poate salva in lipsa unui martor. Altfel daca este doar cuvantul dvs, impotriva cuvantului lor s-ar putea sa nu aveti succes. Dar asta poate aprecia cineva care are studii de specialitate. Eu doar am povestit cum am procedat eu si cum am castigat.
Multa bafta si mai multa atentie pe viitor!
Deci,eram oprit la semafor în intersectie, în fata mea masina, dupa cateva clipe se schimba semaforul, pleaca cel din fata mea,imediat după, eu..Merg înainte vreo 500 m,cobor din masina sa întru intr-un magazin și politia în spatele meu.I-am explicat ce și cum și ca am obiectii care nu au fost trecute în rubrica.I-am cerut filmare,a zis ca nu are,m-a văzut el când am trecut pe rosu, de parca am zburat peste masina din fața mea.Poate nu am sanse, cu siguranta la câte marturii false se depun ar fi culmea ca eu sa castig.Dar este un drept al meu sa vad dovezi.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
Nu inteleg ce legtura au martorii cu situatia dv. si nici de ce presupuneti ca masina din fata dv. a trecut pe verde. Pe asta pare sa se bazeze argumentul dv. Politia nu era in spatele dv., nu ne spuneti unde... lipsesc multe date.
Oricum, succes!
PUTETI UZA DE PROCEDURA ASIGURARII DE DOVEZI, DACA AVETI CERTITUDINEA CA FILMARILE VOR FI STERSE PANA LA ADMINISTRAREA PROBELOR DIN CADRUL PLANGERII CONTRAVENTIONALE. ART 359 DI URM DIN CPC
Multumesc ptr răspunsuri!

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu inteleg ce legtura au martorii cu situatia dv. si nici de ce presupuneti ca masina din fata dv. a trecut pe verde. Pe asta pare sa se bazeze argumentul dv. Politia nu era in spatele dv., nu ne spuneti unde... lipsesc multe date.
Oricum, succes!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna sa va fie ziua! cunoaste cineva care este procedura sau dupa ce anume se ghideaza agentii rutieri atunci cand opresc un autoturism pt ca ar fi trecut pe ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)