avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am cumpărat un apartament ...

Bună ziua am și eu următoarea problemă.
Am cumpărat un apartament în luna ianuarie. Vânzătorul a pus clauza în contract ca mai dorește să locuiască o lună și ca îmi va preda apartamentul în februarie , iar tot în clauză scrie ca își va plății cheltuielile la utilități până la predarea apartamentului.
La asociația blocului apare ca sunt de plătit cheltuielii pe luna ianuarie și februarie, făcute de vânzător. Am anunțat administratorul ca eu am acea clauză și ca nu doresc să plătesc ce au cheltuit alții însă aceștia mă obligă pe mine. Cum să procedez?
Cel mai recent răspuns: alideea , utilizator 11:40, 18 Martie 2025
Vă mulțumesc frumos pentru ajutor. Să aveți o zi frumoasă. Vă sunt foarte recunoscătoare.
Sa fiti sanatoasa!
Rolul avocatului este de a vă asista, în măsura în care nu știți să vă descurcați singură, nu este o condiție sine qua non pentru a vă adresa justiției. Cauza dvs. este foarte simplă, trebuie să adresați justiției o cerere, la care atașați documentele relevante. Pentru asta, citiți Codul de Procedură Civilă; este stufos dar ceea ce vă interesează pe dvs. se găsește în primele 10-20 de pagini. Succes1

alideea a scris:

Și pentru a da vânzătorul în judecată, bănuiesc ca datorită acelei clauze nu mai trebuie să am avocat sau ceva de acest gen

Data la care a fost intocmit actul de vanzare -cumparare in forma autentica este data de la care curg cheltuielile cumparatorului fata de asociatie , Conteaza ce luna este afisata acum si data actului inainte de 15 sau dupa 16 ale lunii .Ce scrie in contract este strict intre vanzator si cumparator . . Sunteti bun de plata apoi va recuperati sumele platite pe cale amiabila sau in instanta .
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
Oprisanescu Stefan, utilizator
acum ma obliga sa platesc luna decembrie si luna ianuarie, iar eu am devenit proprietar in 21 ianuarie
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
alideea, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)