avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua am și eu următoarea problemă. Am cumpărat un apartament ...

Bună ziua am și eu următoarea problemă.
Am cumpărat un apartament în luna ianuarie. Vânzătorul a pus clauza în contract ca mai dorește să locuiască o lună și ca îmi va preda apartamentul în februarie , iar tot în clauză scrie ca își va plății cheltuielile la utilități până la predarea apartamentului.
La asociația blocului apare ca sunt de plătit cheltuielii pe luna ianuarie și februarie, făcute de vânzător. Am anunțat administratorul ca eu am acea clauză și ca nu doresc să plătesc ce au cheltuit alții însă aceștia mă obligă pe mine. Cum să procedez?
Cel mai recent răspuns: alideea , utilizator 11:40, 18 Martie 2025
nu este normal si legal sa platesc cheltuielile aferente lunii de cand sunt proprietar? cum sa platesc pe decembrie si si pe toata luna ianuarie cand eu una nu eram proprietar ?
La notar, când s-a perfectat CVC, vânzătorul nu a trebuit să prezinte o adeverință de la asociația de proprietari cum că nu are datorii la întreținere? Că așa se obișnuiește. Mai mult, adeverința și faptul pe care îl certifică aceasta ar trebui să fie menționate în CVC. Dacă asociația de proprietari i-a emis o astfel de adeverință, certificând în fals că nu ar exista datorii, asociația de proprietari are o problemă. Solicitați de la notariat o copie a acestei adeverințe, apoi notificați asociația în scris, prin președinte, nu prin administrator (că președintele reprezintă asociația conform legii), atașând o copie a adeverinței și o copie a CVC să se îndrepte împotriva fostului proprietar pentru orice datorii anterioare vânzării, sub rezerva că vă veți adresa instanței și veți cere inclusiv daune, precum și separat parchetului, pentru comiterea de către asociație a unei infracțiuni de fals.

Separat, problema datoriilor posterioare datei de 21 ianuarie se pune după cum v-au explicat colegii.

Ca să vă iasă bine acțiunea descrisă mai sus e preferabil să aveți avocat. Onorariul lui îl puteți pretinde ca și cheltuieli de judecată de la partea adversă. Mersul în instanță cu un avocat nu e obligatoriu, dar să știți că cei mai mulți dintre justițiabilii care se plâng că au pierdut procese cu dreptatea în mână și blamează sistemul de justiție s-au zgârcit la cele câteva sute sau mii de lei (după obiectul procesului) care i-ar fi costat serviciile unui profesionist.
au oferit adeverinta cum ca in data de 20 decembrie nu exista datorii , insa cheltuielile erau inca pt luna noiembrie. Cei de la asociatie au afisat abea in 25 ianuarie cheltuielile lunii decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere fost proprieter olivia27 olivia27 am cumparat apartamentul prin prima casa in contractul de vanzare cumparare am dovada de la asociatia de proprietari ca a platit datoriile la zi si a fost ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)