avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate percepe CAS si SOMAJ beneficiarului,de catre o societate comerciala pentru o lucrare de reparatie de 5 ore?

In cadrul unui contract de executie cu o societate comerciala de construcii, privind o reparatie la hidroizolatia imobilului, in devizul de oferta apare la alte cheltuieli directe:CAS, SOMAJ, COEFICIENT 5 utilizator si COEFICIENT 6 utilizator.In calitate de beneficiar consider aceste cheltuieli nejustificate, durata de executie a lucrarii a fost de maxim 5 ore.Acestea nu sunt obligatii lunare ce trebuiesc suportate de catre Societatea comerciala fata de angajatii sai? Se pot imputa unui beneficiar al lucrarii desfasurate in conditiile pe care le-am prezentat mai sus, in plus de cei 19% tva ?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 00:11, 10 Ianuarie 2007
Mirela, fii lucida.
Daca esti in bransa, nu mai fa asemenea afirmatii.
Te inteleg ca aifost disperata sa obtii locul 1 dar asata nu e o scuzaB-)
Noi trebuie sa colaboram si sa dam raspunsuri pertinente nu sa obtinem un loc nemeritat.
Ne judeca altii si nu e bine.:(
Parerea mea este ca e categoric o prostie de natura sa incurajeze evaziunea ... sa spuna domnule cum spune toata lumea care e tariful lor ... tarif care include toate costurile. Beneficiarul nu vrea deviz pe costurile celui cu care contracteaza, vrea un tarif global ...

Ar fi interesant de stiut daca nu cumva pentru sumele acelea datorate ca cass si somaj va emit factura! Ca daca nu, au comis evaziunea fiscala!

Am constatat si eu aceasta practica a celor care activeaza in domeniul constructiilor, instalatiilor etc. Va recomand sa evitati astfel de hotii deoarece sunt sumedenie de comercianti autorizati pentru astfel de lucrari care nu procedeaza astfel. Astia te considera prost de-a binelea ... cert e ca au inca succes astfel de escroci si, ceea ce e sfidator, se si dau domni cu papion!
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2007
amoco, utilizator
amoco, noi vorbeam de calculul devizului, dar nimeni nu te impiedica sa negociezi la lucrare, caz in care devizul nu-si mai are rostul:D
Mai sus se vorbea de justificarea manoperei in anumite cazuri, cum ar fi participarea la o licitatie publica:))
Eu va inteleg pe toti ca doriti sa impacati pe toata lumea, insa una e cand vorbesti de contracte de construire de tipul FIDIC uzitate in practica internationala de achizitii publice unde intr-adevar se detaliaza toate costurile estimate pe etape de executie pentru a se obtine VALOAREA CONTRACTULUI. Doar valoarea contractului conteaza atunci cand se incredinteaza contractul, iar normal ca in derularea sa project managerul si alti responsabilii de proiect trebuie sa faca deconturi pentru ca platile pe etape de executie se fac doar justificat. Valoarea contractului, alaturi de proiectul in sine este cea care determina castigarea unei licitatii. Aceasta valoarea include si costurile estimate de constructor.

Ma gandesc totusi ca intrebarea privea un contract de montaj sau executie de lucrari foarte simplu in care sunt implicati constructori care nu au auzit inca de contracte de tip FIDIC si beneficiari care vor sa auda VALOAREA CONTRACTULUI si nu si costurile constructorilor.

Asa ca nu cred ca se incheia vreun contract de construire, ci cred ca era vorba pur si simplu de cineva care stie sa tina bidineaua in mana si care vin sa se dea mari profesionisti. Contractele de executie de lucrari simple sunt in mare parte la cheie ceea ce inseamna ca se stabileste un pret global, beneficiarul nefiind interesat de costurile suportate de constructor ...

Sa fiti fericiti
daca era numai contractul cu pret fix nu avea de unde sa stie de CAS,Somaj, etc..
:">

Alte discuții în legătură

Foarte urgent - manopera in situatiile de lucrari in constructii mercur_ro mercur_ro Am intrebat trei persoane care lucreaza la firme de costructii diferite si toate mi-au spus acelasi lucru: cheltuielile directe cu materialele si manopera ... (vezi toată discuția)
Acizitie publica Blasim Blasim Deschid si eu un subiect, putin complicat deoarece legislatia are foarte multe lacune in acest sens: O societate de stat, pe o perioada de 4 ani scoate la ... (vezi toată discuția)
Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)