avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutati-ma cu un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutati-ma cu un sfat

Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In urma unei intelegeri intre ei copii locuiesc cu noi in apartamentul aflat pe numele ei.Acum ea vrea sa duca minorii in strainatate,ce sanse are el sa obtina reincredintare in cazul in care ea are hotarare judecatoreasca si si irevocabila privind custodia.Poate sa scoata copii din tara fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: ionela86 , utilizator 13:01, 12 Februarie 2010
dar cum ramane cu faptul ca si tatal are dreptul la vizite?daca mama si-ar lua copiii in strainatate cu ea tatal cum ar mai beneficia de vizitele deja hotarate imi imaginez de Instanta?cat pentru d-ra ionela86 dorinta de a avea si a creste unul sau doi copii nu e totul...nu poti sa mergi pe premisa ca unde mananca 2 mananca si 4.nu as vrea sa dezamagesc dar pentru instanta conteaza mult asta.....practic e lucrul in baza caruia se hotaraste la cine sa ramana copilul!!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
dragoste_de_tata, utilizator
Din nefericire nu are drept de vizita,el nesolicitand nici un drept in timpul divortului.Atunci vroia doar sa se termine tot ca sa putem fi impreuna.
Dealtfel ea nu are nimic impotriva ca vacanta de vara copii sa o petreaca aici.
in cazul asta femeia respectiv mama copiilor e foarte intelegatoare daca va lasat sa stati si in casa ei si e si de acord ca tatal sa-si vada copiii dupa ce la divort nu a avut nici o pretentie,practic a renuntat la toate drepturile lui de tata doar ca sa fie cu d-stra.
Da, cu toate astea nu suntem oficial impreuna............Intrebarea mea era daca are sanse sa obtina reincredintarea,cea micaare 12 ani si pana si eu stiu ca ar trebui sa stea alaturi de mama,cel mare va implini in curand 18 .

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintelui cu , cutodie emiliapetre emiliapetre SINT O MAMA CU 2 BAIETI MINORI PE CARE DORESC SA AI IAU CU MINE INAFARA TARIII . AM CUSTODIA COPIILOR SI AS DORI SA STIU CE SE POATE INTIMPLA DACA ,COPIII NU ... (vezi toată discuția)