In iunie 2009, CCM pe unitate a fost modificat si intr-un articol se precizeaza ca femeile care sunt in perioada concediului de crestere a copilului beneficiaza la cerere, lunar de un salariu de baza din partea unitatii. Eu nu am stiut de acest lucru si vreau sa depun acum aceasta cerere. Nu stiu insa daca pot solicita si drepturile de care nu am beneficiat in perioada in care nu am stiut despre aceasta reglementare. Sintagma le cerere se refera de la data inregistrarii cererii? Ce temei legal am? Caci in codul muncii am vazut ca exista un termen de sase luni in care se poate cere ceva care se refera la drepturi ale CCM, dar nu stiu daca la aceste drepturi, nefiind salariale se aplica termenul de prescriptie de trei ani (art 238 parca din codul muncii), pentru ca la mine au trecut mai mult de sase luni de cand aceste drepturi nu au fost cerute.
Depinde cand a intrat in vigoare clauza.Daca ati nascut inainte nu beneficiati.Nici o conventie , lege nu retroactiveaza ci dispune doar pt viitor.Prin urmare beneficiati doar daca ti nascut dupa intrarea clauzei in vigoare.
Daca ati nascut iannte de a se semna acea clauza a CCM , atunci nu veti beneficia de acel ajutor .... daca data nasterii este dupa intrarea in vigoare a actului aditional la CCM, atunci veti beneficia de acel ajutor.
Acesta nu este ajutor ci indemnizatie si se acorda oricand la cerere. La noi au fost cazuri cand mame care fusesera in plata la primarie, au trecut apoi la salariul de la unitate si li s-a acordat, dar era ori aia ori aia. Acum insa legea sustinerii familiei imi da dreptul sa primesc de la serviciu bani pentru asta fara sa suspende plata indemnizatiei de stat. Tocmai de aceea au si scos sindicatele chestia cu optatul.
Nu este chiar asa cum sustineti dvs ... exista termene de prescriptie in care se pot acorda acei bani ..
Plata indemnizatiei pentru CIC se va suspenda incepand cu prima zi urmatoare zilei in care ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
OUG nr.148/2005 nu s-a modificat, in acest sens.
Noi v-am dat solutia legala...Daca cunoasteti mai bine nu vad de ce ati mai postat .Imi pare rau ca nu suntem de acord cu dvs....
Unitatea poate ce hotaraste prin acordul partilor...prin urmare chestiunea cu celletalte colege cade.Nu poate fi insa obligata daca ati nascut inainte sa va acorde acest drept...