avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cost cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cost cautiune

Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot pentru aceeasi fapta. Este posibila cautiunea in acest caz? Are incadrare la art. 229 litera "H" conform noului cod penal din 2009. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Myky22 , utilizator 12:30, 10 Ianuarie 2020
Acelasi cod e in vigoare.
Legea spune ca cautiunea este de minim 1000 lei, fara sa prevada vreun maxim. Asa ca la stabilirea sumei, va tine cont de gravitatea faptei, de persoana, etc. Depinde si de incadrarea juridica a faptei, daca e furt calificat teoretic e posibil. Uneori cautiunea e foarte mare, de ordinul zecilor de mii de lei, iar depunerea ei nu obliga instanta sa te si puna pe liber...
Exista cautiuni si de 200 000 lei, dar depinde de la caz la caz...
Si acestea s-ar putea sa fie depasite...
Daca are doar antecedente (spre exemplu fapte in minoritate) ar avea sanse sa iasa. Daca este retinuta si recidiva.... lucrurile se complica.
Oricum, de retinut ca pe tot parcursul procesului penal se poate cere atat revocarea sau inlocuirea masurii preventive (art 139 C.p.p), cat si liberarea provizorie, fie ea sub control sau pe cautiune. Este de preferat a se incerca mai intai o liberare sub control judiciar iar mai apoi una pe cautiune.
Orice act in circumstantiere este bun in aceasta situatie. Oricum, trebuie verificat exact si materialul probator si eventualele vicii... poate cine stie, exista sanse!
Cel mai bine ar fi sa apelati de urgenta la un avocat specializat in drept penal si mai ales in materia masurilor preventive.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Eu cunosc destul de bine practica instantelor.Suficient cat sa fac estimari.
Cu antecedente penale la fapta de acelasi gen nu va fi pus in stare de libertate.
Despre recidiva nu mai vorbim.
Sunt colegi care ma suna si ce le zic aia iese...Nu colegi de forum.

Sfatul mei este sa isi angajeze un avocat care sa nu il coste mult pentru ca nici cu avocat scump nu va fi pus in libertate.O exceptie ar putea fi daca chiar a fost arestat aiurea, fara probe.

Sa se concentreze pe plata avocatului la individualizarea pedepsei cu ocazia judecarii pe fondul cauzei.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)