avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cost cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cost cautiune

Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot pentru aceeasi fapta. Este posibila cautiunea in acest caz? Are incadrare la art. 229 litera "H" conform noului cod penal din 2009. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Myky22 , utilizator 12:30, 10 Ianuarie 2020
Nu stiu exact cu starea asta de recidiva cum e. El a fost condamnat acum 2 ani si ceva la 3 ani cu suspendare si 4 ani sub supravegere. Practic acum fapta s-a intamplat in perioada aia de condamnare. La dosar mare lucru nu au ca s-a incheiat si acesta si s-a prezentat materialul. Au declaratiile a patru din cei arestati care au marturisit si mai sunt inca trei, printre care si el, care au zis ca nu stiu nimic. In afara de declaratii mai este o filmare care confirma ca a fost pe zona in acea perioada. Acum la ultimul proces li s-a dat mentenanta dupa 49 zile de arest preventiv (dar nu s-a mai specificat pe ce perioada) si mai este acum unul la care nu stiu ce ar trebui sa se intample, ce sa se mai discute si de aia ma interesa daca putem aborda acum o cerere de judecata in stare de libertate sau o cautiune.
Parerea mea este ca nu are sanse.
Vedeti sa primeasca o pedeapsa cat mai mica.
Buna ziua, vreau sa va mai intreb daca din toti cei 7 prinsi patru au recunoscut, iar ceilalti trei au fiecare acoperire de ce se aflau pe zona atunci, iar acum cei 4 se intorc si zic ca intradevar cei trei din acele motive se aflau pe acolo si ca nu au participat la furt e posibil sa fie luati in seama acum? Se mai poate schimba ceva la ancheta?
Depinde de mai multe lucruri.
Intrebati avocatul care cunoaste piesele dosarului.

avocat Claudiu Lascoschi
Noul cod penal nu este in viguare inca, poate prin 2011. Poate.
Revenind la liberarea pe cautiune, inculpatul o poate solicita daca sunt indeplinite mai multe conditii, anume sa nu fie recidivist (am inteles ca este doar cunoscut cu antecendente penale), pedeapsa prev de lege sa fie pana la 18 ani (e vorba de furt, ce fel de furt, cu consecinte deosebit de grave? sau nu, e important), sa nu existe date ca VA (deci, pentru viitor) incerca sa tergiverseze procesul penal prin influentarea partii vatamate, unori martori, experti, sau distrugerea de inscrisuri...
Achitarea cautiunii dispusa de instanta nu conditioneaza admiterea cererii.
In practica judecatoreasca se tine cont si de alte elemente, cum ar fi pericolul in concret al infractiunii, daca este cetatean de alta nationalitate, daca are o familie organizata, a recunoscut savarsirea faptei, etc. Concluzia, dispozitiile cu privire la liberarea conditionata sau pe cautiune sunt depasite.

Alte discuții în legătură

Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)