avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament

Buna ziua

Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe apartament.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:48, 17 Ianuarie 2019
In cazul contractelor de vanzare incheiate cu Primaria acestea se gasesc la Primarie la arhive cu siguranta.

am facut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe apartamentul socrilor mei.acum dupa 4 ani socrii mei au nevoie de acte pt o oarecare problema si ei spun ca actele originale sunt la banca.eu stiam ca sunt doar copii.la banca mi s-a spus ca actele sunt arhivate tezaurul bancii si nu se pot scoate pana la finalizarea creditului care este pe o durata de 25 de ani.cum pot face sa scot macar o copie la contract si intabulare???am dreptul sa anulez actele si sa fac altele pe cheltuiala mea?de ce tin ei originalele?cum pot sa fiu sigura ca sunt originalele la ei pt ca acum am intrat in panica?va multumesc anticipat
larissalore a scris:

Buna ziua
Am pierdut contractul de vanzare-cumparare a apartamentului in original. Care este procedura de obtinere a unui nou contract pe apartament.

Un alt exemplar original nu mai aveti cum sa primiti, Primaria va poate elibera din arhiva sa copii conform cu originalul cate doriti, asta e tot ce mai puteti obtine. Nici copie legalizata la notar nu puteti face, nu se legalizeaza copii de pe alte copii, ci doar copii de pe originale.

mimi.manea a scris:

Pe copia luata de la primarie trebuie sa scrie notariatul care l-a autentificat. Verificati cine a preluat arhiva acestui notariat si solicitati eliberarea unui duplicat, care are valoare de original.

Contractele de genul acesta nu sunt autentificate la notar.
danisimc a scris:

...ei spun ca actele originale sunt la banca.
...am dreptul sa anulez actele si sa fac altele pe cheltuiala mea?

Actele de proprietate in original nu trebuiau retinute la banca, nu trebuia sa acceptati acest lucru, nici o institutie nu are dreptul sa retina actele dvs. originale (cu atat mai mult, pe o perioada atat de mare...). Cel mult copii legalizate puteau solicita. Aveti tot dreptul sa va cereti actele inapoi si sa le lasati doar copii. Actele de proprietate nu se pot anula si nici nu se elibereaza in repretate randuri. Mergeti la banca si recuperati-va actele (daca sunteti 100% convins ca acolo se afla).
am si eu o mica problema.

Am cumparat un apartament in 91 de la o firma sunt primul proprietar si am pierdut actul. cum pot face rost de altul? imi poate spune cineva. multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte proprietate casa pierdute/furate constanta2009 constanta2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu unele sfaturi legate de urmatoarea problema: Cum pot sa scot un duplicat de pe actul de proprietate al unei case, act ce a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou contract de vanzare-cumparare pe apartament 83marius 83marius Cum se poate obtine un duplicat sau un document care sa aiba valoare originala a unui act de vanzare cumparare? Am pierdut acest act original de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)