Buna ziua!
Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani pt o anumita perioada printr-un act scris,semnat de ambele parti,cu 2 martori...fara sa cer vreo garantie sau sa-l autentificam la notar....a depasit termenul cu 3 luni de cand mi-a promis ca -mi va restitui si ultimii 600 euro din acea suma....timp in care nu a facut nimic in sensul acesta..initial a spus ca daca va fi nevoie isi va vinde vitele...nu s-a intamplat!nu s-a imprumutat...adresa din buletin e diferita de adresa reala,e renumita in zona pt tepele de acest gen date...eu locuiesc in strainatate,am facut deja 2 drumuri acasa pt a-mi recupera datoria...daca iar vin ..iar nu rezolv nimic..cu ea!(un prieten s-a dat drept avocatul meu spunandu-i ca a primit o plangere impotriva ei si deci in caz de neplata va urma un proces...!Nimic,nici o reactie,minciuni si amanari,latelefn nu raspune,fixul l-a scos din uz...practic de negasit sau..)
As dori sa stiu ce optiuni am,cat ar dura un proces de genu si cam ce costuri ar implica...vorbim de 600 euro si nu stiu daca merita toata bataia asta de cap...decat daca as putea cere daune sau... Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani pt o anumita perioada printr-un act scris,semnat de ambele parti,cu 2 martori...fara sa cer vreo garantie sau sa-l autentificam la notar
Dna Administrator,
apreciati ca un act scris semnat de ambele parti fara sa-l autentificam la notar are valoarea juridica de contract in conditiile legii?
Bineinteles. Si o intelegere verbala, neconstatata in scris este tot contract. Contractul exista ori de cate ori se intrunesc vointele partilor contractante, indiferent de forma in care aceasta intelegere este constatata. Numai in cazuri limitate legea prevede formalitatea inscrisului pentru validitatea actului juridic.
Art. 1. 240. - (1) Vointa de a contracta poate fi exprimata verbal sau in scris.
(2) Vointa poate fi manifestata si printr-un comportament care, potrivit legii, conventiei partilor, practicilor stabilite intre acestea sau uzantelor, nu lasa nicio indoiala asupra intentiei de a produce efectele juridice corespunzatoare.
Forma scrisa
Art. 1. 241. - Inscrisul care constata incheierea contractului poate fi sub semnatura privata sau autentic, avand forta probanta prevazuta de lege.
Chitanta de mana
wap54
La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)