As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
nu s-a auzit nimic....ink astept .....am zis ca o sama mai duc o data pe la sfarsitul lunii ....nici nu vreau sa ii stresez prea tare .....:| am gresit si tre sa trag ......astept ...astept si astept .... doamne ajuta!!!
sper sa nu primesc vreo dezamagire....dupa toata asteptarea asta....chiar daca la recalculare a iesit sub 0,8.....cu mult .....
Buna seara , doresc sa va povestesc intamplarea mea , dupa care as fi foarte recunoscator da ca mi ati raspunde la cateva intrebari .
In urma cu un an am fost implicat intr un accident auto , eu fiind vinovatul , impreuna cu 5 prieteni ne intorcam de la o terasa unde consumasem bauturi alcoolice , unu din prieteni i si sarbatorea ziua de nastere , datorita vitezei am intrat intr o depasire si am pierdut controlul masini dupa care m am rasturnat in curtea unui om , toti pasageri masini , inclusiv eu , am avut nevoie de ingrijiri medicale , 3 dintre prieteni mei au ramas internati in spital , acestea primind ingrijiri medicale timp de 11 , 13 respectiv 14 zile , eu am fost testat cu apartul alcooltest rezultand o alcolemie de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat
In perioada cercetarilor prieteni mei au declarat ca nu ai pretentii financiare acestea nu au depus plangere impotriva mea , organul de cercetare al politiei m a sfatuit ca nu am nevoie de un avocat , acelasi organ de crcetare penala mi a zis sa fac analiza retroactiva la bucuresti ca sigur i mi va iesi sub 0,80 alcool in sange , rezultatul fiind de 1,15 , am adus la dosar caracterizari de la facultate , liceu , primarie , vecini , tin sa mentionez ca pe perioda in care la dosar se aduceau probe si declaratii eu nu am fost asistat de un aparator ales , politistul zicandu mi ca totul o sa se trmine la parchet cu o amenda administrativa , in urma cu 3 luni am fost instiintat sa ma prezint la parchetul dolj , pe ultima suta de metri am angajat un avocat pentru a ma reprezenta , am ajuns sa parchet si acolo dosrul a fost trimis catre judecatoria cariova , prima infatisare a fost pe 18.06.2011 , unde procesul a fost amnat de catre aparatotr pentru ca nu avaut timp sa pregateasca apararea , urmatorul proces este in septembrie
Va rog ajutati ma cu raspunsuri cat mai clare la intrebari
1. avocatul mi a zis ca vrea sa scoata o pedeapsa sub un an cu suspendare , se poate ?
2. avocatul mi a zis ca vrea sa depuna o cerere pentru a elibera o dovada cu care sa pot circula , se poate ?
3. permisul de conducere o sa mi fie suspendat sau anulat? peste cat timp sa sa l primesc sau sa am dreptu sa dau examenul pentru permis?
pt florin 021. nu sunt eu avocat dar iti spun cam ce se va intampla,ca si eu am trecut prin ceva asemanator::se poate sa iti scoata sub 1 an suspendare ,dar la fel de bine si procuratura cred ca va face recurs pt ca ai avut si accidentul si nu o sa te lase sa scapi asa usor,din cate stiu eu la alcool nu ti se va elibera vreo dovada de circulatie si din pacate permisul ti se va anula. Vei mai putea da de carnet abea peste 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei,chiar daca sa zicem ca scapi cu amenda penala tot ti se va anula carnetul.
Sfatul meu e sa faci tot posibilu sa termini cat mai repede cu procesul pt ca dureaza.
pt florin 021. nu sunt eu avocat dar iti spun cam ce se va intampla,ca si eu am trecut prin ceva asemanator::se poate sa iti scoata sub 1 an suspendare ,dar la fel de bine si procuratura cred ca va face recurs pt ca ai avut si accidentul si nu o sa te lase sa scapi asa usor,din cate stiu eu la alcool nu ti se va elibera vreo dovada de circulatie si din pacate permisul ti se va anula. Vei mai putea da de carnet abea peste 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei,chiar daca sa zicem ca scapi cu amenda penala tot ti se va anula carnetul.
Sfatul meu e sa faci tot posibilu sa termini cat mai repede cu procesul pt ca dureaza.
multumesc foarte mult pentru raspuns , mai astept si alte pareri
Salut,pot sa va spun ca am fost si eu aceeasi situatie ca si voi,si inca mai sunt cu o juma de picior asa:D!Deci,pot sa va spun ca omul pana nu se loveste de pragul de sus,nu-l vede pe cel de jos!
Eu dupa ce bausem cam vreo 6,7 beri ,am plecat cu masina m-a oprit politia,ce sa zic nu a fost chip de intors,si dupa ce am suflat in alcoltest mi-a iesit 0,50 in aer#-o,mi-au luat probe de sange imediat,caci era iml-ul aproape si dupa vreo 3 sapt mi-a iesit in sange ,o,75 cu 0,65=D>!mare noroc,si acum multumesc lui Dumnezeu..:)!,ce sa spun am mai stat inca vreo 3 sapt ,mi-a venit rezolutia cu X-(neanceperea urmaririi penale,iar acum mai am de ast o luna ca sa iau permisul,"asta daca iau sala ca daca nu mai stauu inca 30"!:((!
Tot ce am invatat din aceasta treaba este ca de la o bere poti sa ajungi sa faci puscarie,etc,sa-ti strici tot viitorul,etc,deci eu never nu mai beau la volan!Si nu mai spun ca au fost cele mai scumpe beri 6 milioane.....ce nu faceam cu banii astia!!!X-(
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)