avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
cand e vorba de alcool nu se da dovada de circulatie ....decat daca e sub limita maxima......nu ramane decat sa astepti rezolutia.....si eu sunt in cazul tau si ink astept .....fac 4 luni aproape ....si nimic.....eu astept rezolutia in urma recalcularii ca la primele analize nu a iesit bine....
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
zazutzu, utilizator
pai dupa testarea cu etilotest-ul, la vreo 10-15 min am mers la IML pt prima proba...si apoi am stat o ora...si am mai mers pt a doua proba...recalcularea cum se face...dupa ce imi vin rezultatele eu le contest si cer reexpertiza? Va rog sfatuiti-ma :((
dupace vin rezultatele de la primele analize.....te duci la politie iei la cunostinta rezultatul si ceri o contraexpertiza...dupa care platesti taxa de recalculare de 510 ron si duci chitanta la politistul de caz....el se va ocupa de restu....

sfatul meu consulta un avocat si in prezenta lui mergi la politie....!!!
am o intrebare, am baut timp de vreo 3 ore vreo 5 beri si un pahar de cognac, am suflat in etilotest la vreo 20 de min dupa ce-am plecat de la chef. Cum am zis si mai sus mi-a iesit 0.83 in aeru exiprat, dupa 10-15 min mi-a luat prima proba la IML si apoi dupa inca o ora ce-a de a doua proba. Sunt sanse ca a doua proba la IML sa fie mai mare ca prima, alcoolemia sa fie in crestere, si sa am sperante pentru o recalculare?
sincer nu conteaza daca prima e mai mare ca a 2 si invers ....multa lume zice ca asa trebuie sa fie (prima mai mica decat a 2 )dar nu e mereu asa....eu am avut invers si la recalculare a iesit 0,4 de la 1,25 ......depinde de organism cat de repede asimileaza alcoolul....daca ai mancat inainte sau dupa....sunt chestii care influenteaza ...calculul

ce e drept la tine este foarte greu sa faci ceva cu recalcularea ca ai avut numai in aerul expirat peste limita maxima.......

Consulta un avocat care se ocupa cu chestii de genul....doar el te mai poate ajuta acuma....

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)