As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
am si eu o intrebare. accidentul s-a produs la ora 11.00, in etilotest am suflat la 11.25 iar probele de sange mi le-au luat la 12.25 respectiv 13.25. cand se face calculul retroactiv se incerca sa se stabileasca alcoolemia in sange la mimentul accidentului sau cand am suflat in etilotest?
Buna seara, am si eu o problema de genu, as dori niste sfaturi...ce pot sa fac etc. Am fost prins si eu cu alcoolemie la volan de 0.83 in aeru expirat, acuma 3 luni, ma intorceam de la un chef...am mers si la IML pt probe biologice...si de atunci stau si astept rezultatele...am inteles cam ce as putea primi: un an cu suspendare si carnetu anulat...:((, as dori sa-mi spune-ti 1. care ii demersul ce se poate face ca sa nu se ajunga acolo, sa-mi anuleze permisu si sa-mi "pateze" cazieru.
2. daca nu pot cumva sa contest si sa se faca o reexpertiza...am auzit ca un avocat poate sa investigheze cum s-au luat probele biologice daca s-au respectat...(se dezinfecteaza locul cu apa cu sapun nu cu spirt medicinal) se pune intr-o eprubeta speciala etc. si daca nu s-au respectat toate astea ar fi loc...Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac...ca sa scap cat mai usor...este prima abatere, prima data permisul suspendat...un an cu suspendare, cazier, permis anulat #-o mi-ar strica viitoru... :((
La ce interval au fost prelevate cele 2 probe si dupa cat timp de la testarea cu etilotest-ul? La 0,83 situatia probelor va fi cam 1,7-1,6.Poate aveti sanse la reclaculare daca alcolemia era in crestere.
nu va suparati ca revin cu o intrebare cu privire la cazul meu...as dori sa stiu si eu daca pot intra in posesia unei dovezi de circulatie de la procuror sau unde anume ar trebui sa cer o astfel de dovada pina cand a-mi va veni rezolutia sau sentinta la dosarul meu
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)