avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Eu sper ca conteaza daca a doua proba ii mai mare...pt ca asa se stabileste...cum era alcoolemia in asimilare (adica ai baut si urmeaza sa te imbeti) sau in eliminare (adica ai baut si urmeaza sa te trezesti)...si recalcularea am inteles ca stabileste alcoolemia in momentu cand ai fost oprit...deci daca a doua proba ii mai mare decat prima...atunci si prima proba o sa fie mai mare decat proba care va iesi la recalculare (ca era alcoolu in asimilare) si poate in momentu cand am fost oprit aveam sub 0.8. Etilotest-ul nu cred ca mai conteaza prea tare in momentu asta din moment ce astept rezultatele biologice si alea "vorbesc"...oricum merci de sfat o sa consult un avocat sa ma mai sfatuiasca ce si cum...fara carnet is degeaba #-o:((
eu unul oricum nu stiu la ce sa ma astept. mi-au iesit probele bn 0,75 si 0,60 dar hmmm politista de la cercetari penale a vrut recalculare neaparat ca cica pe ea o intereseaza in momentul accidentului cat am avut nu dupa 4 orecand mi le-au luat ei.cand am ajuns eu cu avocatul avea deja propunerea ei cu recalcularea aprobata de procuror. i-am zis ca nu voi plati ca nu am bani,copil de crescut si ets.asa ca cica o vor plati ei din fonduri proprii,dar ca va dura ceva.intre timp la valorile astea pot cere dovada de circulatie si de la cine? de la politista de caz sau procuror? cred ca este si un viciu de procedura pe undeva caci accidentul a avut loc la 20.45 etilotestul mi s-a pus la 22.50 iar peobele mi s-au luat la 23.50 si respectiv 00.50. eu parca stiu ca trebuiau luate in maxim 2 ore de la producerea evenimentului.nu asa scrie la lege? stie cineva?
"Xpertul " daca iti fac ei recalcularea si o platesc ei o sa dureze cel putin un an de zile pentru ca nu au fonduri alocate pentru asa ceva ....intr-un final tot u o sa o platesti , pt ca o sa vrei sa se termine mai repede..........cat despre dovada de circulatie nu se da cand este vb de alcool ......doar cu rezolutia de la procuror se poate face ceva ....care si dupa aia stai o gramada .....

se considera viciu de procedura ....dar doar in minte noastra pentru ca legea e facuta de asa natura sa te faca cum vor ei .....in lege scrie ca este min 30 de min ......deci .....nu exista un maxim .....

vb cu avocatul vezi ce zice !!! mult succes ......eu am facut recalcularea din proprie initiativa si a iesit bine....dar vezi u cu ea fara ea tot la mana procurorului o sa ajungem .....nu stiu cat de solida este proba asta de la recalcularea.....ca si daca o ai in favoarea ta tot ca ei fac ..... au fost cazuri in care s-a facut recalcularea si intr-un final nu s-a luat in calcul .... !!! dar nst despre caz in sine ....doar ca nu s-a aprobat .....posibil sa fii fost cu victime ...:-??

MULT SUCCES !!!
"solenzarul" Merci mult de sfaturi si eu am auzit cazuri ca i-au scazut probele de la 1.8 la 0.7 sau ceva de genu si de aia am zis ca sper sa am sanse acolo numa sa vorbesc cu unu care stie ce si cum stau lucrurile...oricum nu stiu dupa ce formula sau cum se fac analizele biologice...daca prima data iese 1.8 si a doua oara sub 0.7. Oricum sper sa fie bine...clar m-am lecuit si eu, sper sa nu mi-l anuleze ca is un om mort...Merci inca o data !
Si eu prin cate am trecut cand eram ca tine...X-(,nu mai stiam la cine sa apelez si pe cine sa intreb ce si cum.....#-o!Cred ca am citit toate discutiile de pe toate siturile posibile pe tema asta...,nu mai zic faptul ca invatasem legislatia cap-coada la infractiuni si pedepse!Asta este "omul pana nu se loveste cu capul de tocul de sus nu-l vede pe cel de jos"!Lasa ca treci tu si peste asta...,sper sa-ti ajute D-zeu si sa scapi doar cu 3 luni.Cel mai enervant e ca te gandesti la cate poti sa tragi de la o bere...,bani ,timp,nervi..etc!eu cred ca cu banii pe care i-am cheltuit atunci.....ma imbatam zilnic timp de doi ani..numai cu bereX-(

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)