avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
zazutzu a scris:

o sa primesti cu suspendare .....pedeapsa variaza in functie de procuror si de cat de grav a fost cazul ......si o sa ai permisul anulat ....cu drept de redobandire dupa 1 an de cand sentinta este definitiva .... si o mik amenda(cheltuieli de judecata)......iar pedeapsa cu executare este in cazul in care esti recidiv....chestii de genul .....
in concluzie stai linistit .....timpul trece repede ..... sunt mai grele primele 2-3 luni ....

ms zazutzu . sicer deja nu imi mai e asa greu dupa 1 an deja devine rutina,asta e nu avem ce face.
Are cineva idee... am baut un sprit de "vara" pe la ora 15 si o bere pe la ora 16, dupa care am mancat. La ora 18. mi-a iesit in aer o alcoolemie de 0.41, ce sanse sunt sa fie sub 0.80 in sange? Ms.
potrivit noii legi nu mai este limita 0,8 ci 0,5 ..... sansele sa iti mai recuperezi sunt foarte mici... cel mai probabil o sa iti anuleze permisul si o sa te alegi cu o candamnare cu suspendare ..... citeste codul penal !!!

de obicei iese aproape dublu in sange ....sau putin peste ....au fost si cazuri de au iesit mai putin ....
zazutzu a scris:

potrivit noii legi nu mai este limita 0,8 ci 0,5 ..... sansele sa iti mai recuperezi sunt foarte mici... cel mai probabil o sa iti anuleze permisul si o sa te alegi cu o candamnare cu suspendare ..... citeste codul penal !!!

de obicei iese aproape dublu in sange ....sau putin peste ....au fost si cazuri de au iesit mai putin ....

sau sunt cazuri care iese triplu in sange...exemplu meu...de la o,70 etilotest...2,20 sange prima proba si 2,05 a doua:((
zazutzu a scris:

As completa cu un amanunt, nu a intrat nimic in vigoare la 1 ianuarie. S-a schimbat doar cuantumul amenzii ca punctul depinde de un salariu deja modificat si aprobat. Dar pentru restul, sunt doar propuneri in lucru. Cred ca detalii se gasesc chiar pe avocatnet. Probabil ca se vor aproba, dar nu e inca nimic schimbat din codul vechi.
Pentru restul, e cum se spune, la analizele de sange e foarte probabil sa iasa mai mult de 0.8 la mie, dar nu obligatoriu. Asteapta rezultatele. Probabil sa fii peste limita, caz in care ar fi bine sa discuti cu un avocat. Daca esti aproape de limita si anumite detalii sunt in favoarea ta, se poate propune chiar de catre ofiterul de caz NUP si ar fi sanse sa se mearga pe ce s-a propus. Dar nu-i obligatoriu.
Daca esti mult peste 0,8, poate nu-i de neglijat ideea de a face recalculare. Sunt mari sanse sa obtii valoare mica, dar depinde de multi factori. Am auzit de cazuri cand s-a ramas sub limita si la valoare mult mai mare ca a ta. Dar cazurile au fost diferite.
Partea rea e ca afli rezultatul cand o sa fii chemat la politie. Atunci e momentul in care trebuie sa iei hotararile importante. Ori mergi deja cu avocat, ori ceri o perioada sa-ti cauti unul, ori lasi lucrurile cum sunt si lasi totul in seama ofiterului de caz. Astea depind de rezultat si nu il stii inca. E tare neplacut. Citeste toate subiectele cu astfel de probleme, si nu ezita sa apelezi la un avocat.
Imi pare rau de intamplare, cam stiu cum este.

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)