As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
vxd daca nu cunosti legea bine nu mai vb .......permisul se anuleaza daca aveai peste 0,4 alcool pur in aerul expirat si peste 0,8 in sange
@andrei13g daca ai avut 0.35 este contraventie......o sa te alegi cu permisul suspendat 3 luni de zile,cu drept de examen dupa 30 de zile si o amenda de 9pct penalizare 540 ron.Asta o data ......cel mai rau caz ar fii daca victima depune plangere ....o sa fii cercetat penal pentru vatamare corporala .......dar tot aceasi perioada o sa ai permisul suspendat de 3 luni.
Cel mai bine ar fii sa te intelegi cu partea vatamata dupa care mergeti la politie si dati o declaratie in scris ca nu are pretentii si s-a rezolvat amiabil ....exista si varianta sa iti fie retinut permisul pe perioada cercetariilor ... dar NU o sa ai permisul anulat !!!!
cel mai bine e sa consulti si un avocat !!! sau un politist rutier!!!
permisul nu se anuleaza daca ai 0,4 in etilotest!!! daca tot cunosti legea, aceasta spune ca peste 0,8 in sanga da? si apropo la un accident cu victime se iau probe de sange indiferent de cat a iesit in etilotest iar el a avut 0,35 nu se stie cat iese....si chiar daca nu depune plangere el tot cercetat penal este
Incep-aceasta discutie,spunain urm lucru-cand te urci la volan-nici macar un pahar de bere sa nu pui pe in gura.In decursul anului trecut am avut un acident de circulatie in care eu am fost in stare foarte grava-coma gradul 4.In ziua aceea mergeam la tara la parinti-inainte sa plec am mancat o friptura,am baut apa minerala,cola aprox 2l,si nu stiu ce mi-a venit am baut si un nenorocit de pahar de bere.In general nu beau -Sunt un tip care nu beau -doar cate o data -rare ori cate un pahar-gen anul nou,ziua mea.Pe drum mergeam pe banda 2,la un moment dat o masina intra in depasire,si venea inspe mine,eu pe banda unu aveam tir,deci nu am putut sa intru pe banda 1,asa ca am incerca cumva sa o evit intrand un pic pe contrasens.Nici gand Dumnezeule,a intrat in mine,mi-a rupt roata,masina sa invartit pe sosea.Am incercat sa o stapanesc cumva dar nu mai aveam nici un control,asa ca sa oprit in sant.De aici nu mai stiu absolut nimic.Ma trezesc la spital dupa 2 sapt de la acident-cusut la cap,mana dreapta rupta in trei,si fisura de bazin.Dupa care aflu lucruri incredibile-politia mi-a luat permisul-,iar alcolemie de soc-1,30-in sange-coma alcolica...fratilor!!!!!Eu nu stiu ablolut nimic 3 zile am fost in coma.Mi-am angajat avocat pentru a-mi studia dosaru-acesta mi-a spus ca mi-a fost recoltata o singura proba de sange-si mi-a fost recoltat doar 5ml de sange,la proba recoltata,in loc de 10ml.Asta nu ar fi nimic dar ala care a intrat in mine-era sa ma omoare si mi-a facut masina praf,a depus plangere impotriva mea.Tipul lucreaza la banca si cunoaste bine politistii.El nu avut nimic,dar fisa,ceva la splina.La daunele morale si materiale spune ca fisa a pierdut splina,Minciuna -m-am interesat la spitalul unde a fost internata-NU ARE SPLINA SCOASA.Momentan nu a fost facuta expertiza acidentului,dar garantat tot pe mine ma gaseste vinovat,dar intetionez sa fac o contra expertiza pe cheltuiala mea.Eu de la acident nu mai sunt ca inainte-schiopat cu piciorul drept,ametesc-iar mana dreapta nici acum nu o folosec,ca inainte-este fixata cu tije cu suruburi.Avocatul, mi-a spus ca va contesta, alcolemia la parchet,dupa care in instanta.Am niste intrebari-De unde stiu eu ca mi-a fost recoltat sange-pentru alcolemie-si de unde stiu eu ca acela este sangele meu-daca eu eram in coma-aproape mort.Astept raspunsuri-de la persoane care stiu legea-Multumesc!!!
Buna seara,
Am primit pe 22.12.2011 urmatoarea rezolutie din partea instantei.:
<<În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, modif. şi rep. cu aplic. art. art. 3201 alin. 7 C.p.p., art. 74 alin. 1 lit. a C. p. şi art. 76 alin. 1 lit. e C. p. condamnă inculpatul la pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În baza art. 71 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a şi lit. b C.p. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 C.p. În baza art. 71 al. ultim C.p. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. În baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. În baza art. 191 al. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, ce includ şi cheltuielile stabilite prin rechizitoriu. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.12.2011.>>
Am cateva intrebari:
1. In ce proportie sa ma astept ca procurorul sa faca recurs?
2. E posibil ca aceasta sentinta sa nu ramana in cazierul meu pentru tot restul vietii?
3. Permisul meu e anulat ?Daca da, dupa cat timp imi pot depune actele si pot solicita sa fiu reexaminat pentru obtinerea unui nou permis?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1) daca esti multumit cu sentinta ...dupa 10 zile este definitiva !!!! procurorul nu mai face nici un recurs....pentru ca ti-a dat sentinta :D
2) ramane in cazier perioada de incercare adik 2 ani si 6 luni ...dupa care se sterge singur .....dar tot o sa fii in baza lor de date ;) .....dar cazierul o sa fie curat dupa
3) permisul va fii anulat ....cu drept de redobandire dupa 1 an de la data sentintei definitive.....adik poti sa depui dosarul iar dupa data de 1 ianuarie 2013
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)