As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Salut baieti, si eu am patit`o si nici prin cap nu mi`a trecut ca o sa dureze atat. Pe scurt 14 aprilie 2011,adica acum 8 luni: 0.47 in aer, 0.1 si 0.95 in sange. Am platit degeaba un avocat care nu a facut decat sa ma asiste la declaratii si sa ceara un calcul retroactiv.
dupa 5 luni politistul m`a chemat la el si mi`a spus ca a vorbit cu procuroarea si a stabilit ca nu are rost sa mai platesc degeaba calculul retroactiv, ca au luat in considerare ca am fost sincer in declaratii (nu le`am schimbat), ca am condus doar 100 de metri, ca sunt student, ca sunt la prima abatere.. prin urmare au fost indulgenti cu mine si imi vor da o amenda administrativa. Am fost bineinteles foarte entuziasmat sa aflu vestea asta, insa de atunci, adica de 3 luni ma uit zilnic in cutia postala, doar doar o veni acea decizie de la tribunal.
I`am spus avocatului sa se intereseze insa el spune ca nu trebuie deranjati domnii procurori pentru ca se pot supara si sa ma trimita imediat in instanta.. Asa ca mi`a ramas doar sa astept..
salutare, pe 13.sept.2011 am fost oprit si alcoolemie de 0.53 in aer expirat, pe 17.10.2011 am fost chemat la politie precum ca au venit analizele la sange, iar in sange am avut 0.93 si 0.80. daca iti mentii declaratia nu vor fi probleme, daca o schimbi e cam de rau, asa ca mi a anulat dosarul penal si am scapat cu 4 luni suspendare din data retinerii permisului plus amenda administrativa de 300 lei. deci nu cheltuiti banii aiurea pe avocati ca nu are rost. SI NU SCHIMBATI DECLARATIA IN NICI UN CAZ.
Sanatate :)
Ce vi s-a intamplat voua (periferic,ionutx) sunt niste cazuri mai rare......si ce spuneti despre avocati nu e chiar adevarat 100%.....eu am trecut de 2 ori prin situatia respectiva si daca nu era un avocat care sa ma ajute si sa ma sfatuiasca nu treceam cu bine peste momentele ce au urmat sa vina !!!!!! ati avut bafta si noroc de un procuror mai indulgent !!!! ce vreau sa va zic mai exact e sa nu va culcati pe o ureche ca toate cazurile vor fii la fel .....si sa ascultati organele de cercetare ca o sa va ajute si sa stati linistiti......TRAIM IN ROMANIA ....daca nu faci nimik si astepti astepti...o sa te trezesti " si batut ....si ......si cu banii luati" ....
Cel mai bine e sa nu mai va urcati la volan DACA ATI CONSUMAT ALCOOL !!!!
cat despre AM9ANI .....termenul de plata maxim este de 45 de zile .....si se achita la caseria de la tribunal !!!
consecinte ale alcoolului la volan >>POATE VA INTRA BINE IN CAP <<::::
- Intra unu in masina ta si pici de vina
- sare cineva in fata masini chiar daca nu e pe trecere ....pici de vina
- in caz de accident nu mai esti despagubit de casco sau asigurator
- mult stres si mult de umblat pentru a scapa de dosar
- muncesti 2-3 ani ca sa scapi de datorii ....pentru ce??? " o noapte "
Poate va ganditi si voi la consecintele astea care le-am simtit personal si o sa le mai simta si altii !!!!!
consuma responsabil !!!! chiar daca pentru unii responsabil inseamna 1-2 -3 sticle de vin,bere etc :D
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)