avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
@justus
Se vede treaba ca ati plecat cam nelamurit de la consultatia la modul general:)
Va pasa ce se intampla cu dvs. si mai ales cu libertatea dvs.? Atunci va angajati avocat.
Nu puteti primi si amenda penala si pedeapsa cu suspendarea. Cel mai probabil va fi cu suspendare, care are si un termen de incercare. Daca in acest termen nu savarsiti alta fapta, sunteti reabilitat de drept. Pana atunci, veti avea cazierul "patat". Prescriptia e alta mancare de peste.
Da, trebuie sa vi se comunice orice se intampla, intre timp, daca mai e nevoie, veti fi chemat la politie sau parchet.
justus a scris:

si in sange poate sa urce si la 2. Ar fi necesar sa iau avocat? Sau sa accept situatia cum e?

Probabil ca o sa iasa ceva mai mult de 2 la mie. Exista si posibilitatea sa scada spre limita de NUP dupa o recalculare, dar nu e asa de important. Indiferent daca iei avocat sau nu, trebuie sa accepti situatia asa cum este :sorry:

Fa-ti ordine in viata ca ceva e in neregula daca ai ajuns la volan cu 1,18 in aer si priveste partea buna a lucrurilor. N-ai pe nimeni pe constiinta, esti sanatos si te poti bucura de viata in continuare. Multi nu au sansa asta. Si nici tu s-ar putea sa n-o ai de mai multe ori. Iti garantez eu ca daca treci prea usor peste incidentul asta, o sa se repete mai devreme sau mai tarziu. Reorienteaza-ti prioritatile, pune familia pe primul plan, bucura-te de viata... Iti spun din proprie experienta.
E neplacut, e stresant, cade cerul pe tine de rusine, dar dupa prima luna de asteptare, trece. Si mai tarziu, daca e sa se ajunga la proces (si sunt sanse mari sa se ajunga), o sa fie atat de tarziu venita pedeapsa ca o sa stai sa-ti aduci aminte pentru ce ai primit-o. Ca e prea mica si inutila nici nu mai are rost sa discutam. Nu-ti face griji despre ce cred ceilalti, ca nu intereseaza pe nimeni problema ta. Ma refer la cunoscuti de-ai tai nu la membrii forumului.

Eu sunt suparat ca statul Roman trebuia sa ma dea in judecata ca sa-si aplice propriile legi, asa de aiurea le are facute. Bine ca n-am ajuns acolo, dar nici normala nu e treaba la noi.
Mult succes!
Mersi mult Ovidiu pentru raspunsul incurajator si clar
Nu prea discut cu nimeni problema nicaieri si nu ma dezvalui cu ce am facut, nu depind de permis deci nu ma arde asa tare nici daca nu am 2 ani de-acum incolo permisul.
Suspansul asta e singurul lucru ce ma termina, is o persoana prea cuminte, linistita,o viata relaxata fara cluburi, baruri si tutun, doar ocazional alcool.
E drept ca sunt si cam sceptic, mi s-a intamplat o singura data in viata chestia asta(sincer nici acum nu-mi dau seama cum am ajuns sa conduc asa, eu care sunt total impotriva urcatului la volan dupa consum alcool) si direct la prima abatere am fost prins, asa e ghinionul omului bun.
Am auzit zeci de oameni care umbla beti la volan cu lunile de zile si scapa, dar asta este. Cred ca si timpul de asteptare ma preseaza, eu intrebasem aici pe forum, pentru a sti daca sa-mi fac griji mari, e critica situatia in acest moment sau pot sa ma linistesc. Vreau sa stiu exact in ce moment sa-mi bag avocat, la noi in zona avocatii in general profita mult de om, il amana de multe ori, cunosc cazuri in care sumele se aduna si ajung exorbitant de mari pt procese in care se scapa la fel cu avocatul din oficiu. Am apelat la dvs deoarece doresc sa fiu pragmatic, sa stiu unde sa actionez/intreb si cand.
Is constient si de faptul ca intr-un e mai bine cum s-a intamplat, deoarece daca nu o pateam acum, nu ma linisteam, capatam curaj ca nu ma prinde ,si ma trezeam cu masina in ceva accident sau stiu eu ce intamplare nasoala care sa-mi afecteze viata.
Strict, in cazul meu, din experientele dvs anterioare, cum s-ar solutiona totul? Si aici ma refer la termenii : cata pedeapsa cu suspendare, amenda penala? daca da, cam cat, dupa cat timp pot reface permisul iar? in cat timp mi-e curat cazierul iar ? Sau sa inteleg ca totul poate varia in instanta.
Toate cele bune.
Astept de 3 saptamani sa ma caute cineva, sa primesc niste rezultate din sange dar nimic. Trebuie sa ma duc eu sa fac vreo cerere sau ceva?
Intrucat banuiesc ca ati condus sub influenta bauturilor alcoolice ,trebuie sa asteptati.Veti fi contactat de organul de cerecetare penala.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)