avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
zazutu in locul tau ma duceam si il bazaiam la cap de 2 ori pe zi, stiind ca ai NUP, sa se miste naibii ca si asa nu fac nimic toata ziua, rasfoiesc aiurea dosarele alea si nu fac nimic am vazut eu ce munca e pe capul lor, asa face si cu mine, ii trebuie 7 luni sa-mi raspunda la o contestatie care si la aia raspunde cu totul altceva ce vrea el. mi-e scarba totala de astia.
deci in cazul meu daca s-a intamplat pe 13.09.2011 .... eu ar trebui sa astept sa ma contacteze militianul care m-a prins? sau o sa vina in posta, asta nu inteleg ... si voi ziceti ca dureaza chiar asa mult ? :|
ionutx a scris:

deci in cazul meu daca s-a intamplat pe 13.09.2011 .... eu ar trebui sa astept sa ma contacteze militianul care m-a prins? sau o sa vina in posta, asta nu inteleg ... si voi ziceti ca dureaza chiar asa mult ? :|

in mod normal rezultatele la probele de sange dureaza 3 saptamani pana sunt gata, inca nu are rost sa te agiti eventual intereseaza-te de un avocat... stiu sigur ca dureaza 3 sapt deoarce si eu sunt in asteptare de 11 luni si am fost in decembrie de am vorbit cu cineva de la dosare penale si atata mi-a zis respectivul ca urmarirea penala impotriva mea a inceput dupa 3 saptamani si ca sa am rabdare ca ma anunta ei cand ii cazul si ca au foarte multe dosare
Daca platesti taxa pentru recoltare ...o sa primesti un raspuns in maxim 3 saptamani .....si nu o sa iti vina nimik in posta ....totul se face la politie...si de durat din pacate atat dureaza.......

Pt mihail .......nu am ce sa fac nici sa ii stresez nu pot ....pentru ca rezultatul la sange este in urma unei recalculari......si la randu ei poate fii luata in calcul sau nu......asa ca mai bine las galagia.....si astept ....ca mi-am facuto cu mana mea.....#-o
ba poti sa-i stresezi,nu au ce sa-ti faca,este intradevar o proba subiectiva dar se tine cont de ea!si chiar daca nu ar tine cont de ea procurorul,in instanta scapi fara nici o problema!oricum a trecut si la tine o gramada de timp si cam ar fi cazul sa dea SUP sa-ti iei permisul.sunt procurori care atunci cand vad recalcularea sub 0.80 fac ei pe judecatorii si tin dosarul un an cam cat ar fii pedeapsa,dupa care dau drumul dosarului!

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)