avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
va rog sa-mi spuneti si mie cand pot sa obtin permisul inapoi daca am primit la tribunal sentinta de 7 luni cu suspendare si 1 an termen de reabilitare si de cand incep cele 7 luni de cand sa dat sentinta sau din momentul cand mi-a fost luat permisul...va multumesc anticipat...
laur31 a scris:

va rog sa-mi spuneti si mie cand pot sa obtin permisul inapoi daca am primit la tribunal sentinta de 7 luni cu suspendare si 1 an termen de reabilitare si de cand incep cele 7 luni de cand sa dat sentinta sau din momentul cand mi-a fost luat permisul...va multumesc anticipat...

permisul il iei dupa anul de reabilitare din cate stiu eu ... adica sigur asa e, vezi ce scrie in hotararea judecatoreasca sau poti sa mergi in audienta la un avocat si o sa afli cel mai sigur, te costa pana in 100 lei treaba asta. bafta
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
ionutx, utilizator
pai avocata mea a zis ca dupa cele 7 luni acum nu sunt sigur si ma gandeam ca exista vreo unul pe site care stie exact:))
1.Termenul de incercare.
In cazul condamnarii la o pedeapsa de 7 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 7 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev. de art 82 al. 1 c.pen.-7 luni+ 2 ani= 2 ani si 7 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.Reabilitarea de drept.
Reabilitarea de drept intervine daca in perioada termenului de incercare nu veti savarsi din nou o infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen.( art 86 c.pen.)
3.Permisul de conducere.
Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, va puteti prezenta pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare( art.116 al. 1 lit. b) din Oug. 195/2002).
simonette12 a scris:

1.Termenul de incercare.
In cazul condamnarii la o pedeapsa de 7 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 7 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev. de art 82 al. 1 c.pen.-7 luni+ 2 ani= 2 ani si 7 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.Reabilitarea de drept.
Reabilitarea de drept intervine daca in perioada termenului de incercare nu veti savarsi din nou o infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen.( art 86 c.pen.)
3.Permisul de conducere.
Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, va puteti prezenta pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare( art.116 al. 1 lit. b) din Oug. 195/2002).

va multumesc mult pentru informare...credeti ca daca fac recurs as putea sa scot mai putin de astea 7 luni ca avocata asa ma sfatuit..si daca da cu ce m-ar ajuta pe mine ??

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)