avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
si daca scoti mai putin cu ce te ajuta?
tot un an astepti si termenul de incercare va fi apropiat asa ca termina cat mai repede ca acu trece anul! daca esti cuminte peste maxim trei ani o sa ai si cazierul curat asa ca nu mai prelungii ca nu ai nimic de castigat doar de pierdut ai daca tot faci apel,recurs etc asa ca bafta
simonette12 a scris:

1.Termenul de incercare.
In cazul condamnarii la o pedeapsa de 7 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 7 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev. de art 82 al. 1 c.pen.-7 luni+ 2 ani= 2 ani si 7 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.Reabilitarea de drept.
Reabilitarea de drept intervine daca in perioada termenului de incercare nu veti savarsi din nou o infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen.( art 86 c.pen.)
3.Permisul de conducere.
Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, va puteti prezenta pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare( art.116 al. 1 lit. b) din Oug. 195/2002).

Solutie: In temeiul .art. 87 al.1 din OUG 195/2002 cu aplic. art.320 ind.1 C.p.p. ,art.74 lit.a C.p. si art.76 lit.e C.p condamna pe inculpatul la pedeapsa inchisorii in cuantum de 7 luni. ...ce inseamna asta...e cu suspendare sau cu executare fiindca sentinta inca nu mi-a venit acasa dar asa scrie pe situl judecatoriei:(
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
laur31, utilizator
Buna tuturor, am comis-o si eu recent de 2 saptamani, regret enorm fapta si sunt sigur ca m-am invatat minte pentru totdeauna.
Am fost oprit cand sa mut masina intr-o parcare si am avut in aer 1.18 la mie. Bausem cateva beri, nu mancasem de cateva zeci de ore si nici dormit. Am fost dus la probe dar deocamdata nu stiu nimic. Ce as putea face? Care ar fi procedurile de urmat? Ce pedeapsa as putea primi avand in vedere ca nu am mai avut antecedente?
Is constient ca e o cifra mare, si in sange poate sa urce si la 2. Ar fi necesar sa iau avocat? Sau sa accept situatia cum e?
Multumesc anticipat.
justus a scris:

Ar fi necesar sa iau avocat? Sau sa accept situatia cum e?

Daca ajunge dosarul in instanta vi se acorda avocat din oficiu, dar e bine sa va angajati avocat ales, pentru binele dvs.
O sa luati cel mai probabil o pedeapsa cu suspendare.

M-am consultat la modul general cu un avocat si mi-a zis ca nu are rost sa-mi angajez avocat, doar sa-mi recunosc vina, fapt care l-am facut si la politie.
Pedeapsa asta cu suspendare poate sa difere in functie de dispozitia judecatorului ? Se poate sa primesc si amenda penala si pedeapsa cu suspendare? Cat timp e valabil dosarul penal si cazierul e "patat"(aici am inteles ca s-ar prescrie dupa cateva timp, nu stiu exact) ?
Si o ultima intrebare, eu astept deocamdata sa-mi vina ceva foi acasa sau sa ma instiinteze cineva despre starea permisului, iar daca e anulare, poate sa depaseasca 1 an ? Se calculeaza 1 an de la decizia instantei ma gandesc, nu? iar asta, avand in vedere ca au trecut doar 2 sapt de la boacana, cred ca va atinge un 4-5 luni. Gresesc?
Respecte
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justus, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)