As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
as vrea si eu un sfat va rog.am mai scris pe acest forum si ma lamurii in mare cu ce am facut si ce mi se intampla dar acum nu mai sunt lamurit deloc.deci : la mine s-a intamplat in martie 2011 pe 15 mai exact deci acum 7 luni si jumatate .analizele au iesit 1 proba la 0,75 si a 2a proba 0,60. politista care se ocupa de caz a cerut recalculare procurorul a aprobat-o si am dat alta declaratie in care de fapt am mentinut-o pe cea care am dat-o si prima oara (cat am baut cand si etc.).ideea este ca de atunci nu m-a mai sunat nimeni nici eu nu am mers pe la politie sa vad ce se mai intampla.recalcularea am lasat sa o plateasca ei ca ei au cerut-o.deci intrebarea mea este cam cat mai dureaza pana sa se intample ceva?
JUSTUS achita taxa de la iml de 160 ron ca sa iti vina rezultatul mai repede ....cat despre pedeapsa nu este cazul sa vb momentan ...mai ai de urmat foarte multi pasi .......dar recomandarea mea este sa ii faci in prezenta unui avocat ca sa scapi cu permisul suspendat si nu anulat !!!!! daca nu depinzi de el cel putin 1 an jumate nu o sa il mai vezi .....
cat despre XPERTUL.....care ma mai tine minte sigur :)) ....eu mi-am luat permisul inapoi ...am o luna jumate :X:X ....si stii f.bine ca si eu am facut recalculare ca era a 2 abatere la mine in 2 ani de zile ..... #-o........eu am sunat la iml bucuresti si am intrebat de dosarul respectiv daca a ajuns acolo sau daca a plecat ....in mare dosarul dureaza la iml max 50 de zile lucratoare ...sau 40 nu mai stiu sigur....mi-a venit rezultatul si la 6 luni mi-a venit si rezolutia ....si uite asa am restitui permisul ......nr de la iml il gasesti pe google :)) ......
Multumesc zazutzu pentru raspuns. La tine cum a fost situatia ? Eu trebuie sa astept acasa sa ma caute un organ de politie sau primesc in poshta anumite foi cu rezultatul? Ar fi o solutie la mine recalcularea ? Ti-am lasat si msg prv in eventualitatea ca poate ma mai lamuresc cumva.
Numai bine.
normal ca stiu prb ta zazutu.naspa e ca nu o stiu pe a mea inca.repet ei au cerut recalcularea aia si cred ca este in defavoarea mea daca o fac .e adv ca eu nu m-am mai interesat nici macar tel nu am dat sa vad ce fac ei acolo nu mai zic ca nu m-am dus deloc sa vb face to face cu femeiusca aia de la cercetari penale .eu vroiam sa stiu daca mai dureaza mult sau trebuie sa ma duc eu peste ei.am deja aproape 8 luni de la eveniment si ...........................nimik
Asa am patit si eu, m-au cam obligat sa fac recalcularea. Cu declaratia data am iesit la limita si am primit NUP. Practic, a durat cam 5 luni, incluzand perioada concediilor din vara.
Ar fi trebuit sa te interesezi de dosarul tau si sa faci tot posibilul sa grabesti lucrurile. E simplu de inteles ca pe ei ii intereseaza mai putin permisul tau, decat pe tine... Eu a doua zi dupa recoltarea probelor de sange aveam platite analizele si la doua zile dupa ce mi-a fost comunicata intentia de a se face recalcularea, am adus la dosar chitanta pentru recalculare, desi nu am cerut-o si nu mi-o doream, ca stiam ca ma lungeste cu inca vreo 3 luni. Asa a si fost, dar spre surprinderea mea, rezultatele au iesit la limita.
Posibil ca o sa ma contrazic mai tarziu prin ce scriu, dar persoanele cu care intri in contact vor fi singurele in care ar trebui sa ai incredere. " femeiusca aia de la cercetari penale" te-ar fi putut ajuta cel mai mult, daca i-ai fi acordat ceva incredere. Nu cred ca te cunoaste si ca iti doreste neaparat raul, ca doreste sa te vada 5 ani la inchisoare cu executare, din moment ce altii (multi la numar) care omoara pietoni nevinovati primesc 3 ani cu suspendare... Poate gresesc.
Pe langa subiect, as face un scurt comentariu. Nu intru in detalii ca nu e cazul, dar am facut toate calculele posibile.
Pentru stat, cea mai avantajoasa situatie este sa primesti NUP si o amenda cat mai mare. Ca in orice alta varianta statul nu castiga nimic. Sau aproape nimic. Dupa aproape jumatate de an de stat ca pieton, nu mai intereseaza pe nimeni cum se termina cazul tau. Ce folos ca mai primesti inca 1 an cu suspendare si ca ai de platit doar 300 lei, cheltuieli de judecata?
Desi cheltuielile tale vor fi in final mari, statul se alege cu aproape nimic. Toti banii pentru facut analize, pentru avocat, pentru o noua scoala de soferi, pentru tot ce mai vrei tu, NU ajung la bugetul de stat.
Parerea mea sincera e ca meritam 1-2 luni de arest facute pe bune si primite instantaneu cand apare biletelul cu alcoolemia (tiparit pe aparat), 1 an de plantat floricele pe spatiile verzi ale orasului si/sau o amenda macar cat jumatate din valoarea autoturismului pe care il conduceam... Adica ceva de tinut minte, din care sa se poata invata ceva.
Si mai era ceva. Ar trebui pedepse mult mai aspre pentru condusul in stare anormala (consum de alcool, medicamente, droguri, oboseala, sau stare de sanatare cu probleme). Adica nu ar trebui facuta nici o diferenta intre faptul ca ai 2 la mie alcool, sau ca adormi la volan din cauza oboselii, sau ca te-a apucat tremuratul de la droguri sau pastile. Plus ca pedeapsa trebuie aplicata mult mai repede.
Multa sanatate tuturor!
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)