avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
nu o sa apara daca nu le zici la aia la ghiseu ca ai cazier .....e curat pana se da sentinta judecatoreasca..........dupaia daca nu le zici tot curat til da.....e complicat sa verifice .....eu am fost nevoit sa le zic ca am cazier ca nu putea sa dau de redobandire cu cazierul curat si sentinta judecatoreasca la dosar :)) culmea prostiei ......
haideti dragi colegi ... sa va spun ce am patit eu . acum 4 luni de paste am fost oprit ... 0,52 in aer. am asteptat timp de o luna si 2 saptamani rezultatele la sange. a iesit 0,80 prima proba 0,95 . .dosaru a plecat de la politie cu nup . Am fost la procuror am discutat cu el mi-a zis ca se ma gandeste ca politaiu la alcoolemia asta trebuia sa .. imi sup . si tot asa ca trebuie sa trimita dosaru la politie inapoi . dupa 2 luni de asteptat surpriza mia venit rezolutie cum ca procuroru confirma nup. sa stiti daca va incadratii in valorile din sange 0,80 1 puteti scapa doar cu amenda administrativa ... nu va luati avocat daca nu aveti belele mari si daca doriti permisu mai repede incercatii sa terminatii procesele pt cei care intra in instanta din primul termen .,.... nu incercati marea cu sarea ca tot voi cheltuiti banii si timp pierdut .. succes tuturor
Buna ziua,

Sunt si eu in aceias situatie. Am fost prins la volan dupa ce am consumat bauturi alcoolice.

- inca nu a primit rezultatele de la IML.

Am cateva intrebari:
1. pana primesc rezultatele ce trebuie sa fac?
2. cazul va fi judecat in municipiul pe raza cariua am savarsit infractiunea?
3. ce ma sfatuiti sa fac sa scap cat mai usor si cu o pedeapsa cat mai scurta?
4. care este sansa ca pedeapsa sa nu fie cu suspendare?

Multumesc
O zi buna
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
coltzalb, utilizator
Buna Ziua.

Ghinon!...asa trebuie sa-i spun, deoarece eu de fel nu beau alcool. Pe data de 3 mai 2011 in blocul de vis-a-vis de mine sta sora mea, care facea botezul fiului iei. Masina mea o parcasem in fata blocului iei pentru ca am adus anumite lucruri pentru botez. Am uita sa va spun ca stau pe Soseaua Virtutii pe unde circula tramvaiul 41. linie care este ingradita .
Dupa ce am consumat 1 pahar de Whisky diluat cu multe cuburi de gheata, am auzit claxoane in parcarea din fata blocului. Am iesit sa mut masina deoarece era un vecin caruia ii luasem locul si m-am gandit sa o duc in fata blocului meu. Vecinu pe care-l cunosteam avea 2 beri la 330 ml in mana si m-a intrebat daca beau cu el cate o bere. Cum deja imi sticleau ochi de la acel pahar de tarie , am baut si berea apoi m-am urcat in masina ca sa ma duc sa o parchez in fata blocului meu. Dupa cum v-am spus, ca sa ajung in fata blocului meu trebuie sa merg 200 de metri si sa intorc masina , apoi inca 200 de metri sa ajung in parcare.
In fata parcarii mele Ghiciti cine era???? Politia care m-a oprit. Politicos m-am legitimat si au vazut ca stau in blocul in a carui fata m-au oprit.Dupa va da-ti seama ce a urmat...Alcoolemie 0,71 in aer..am mers la iml unde stiti bine ce se face.
Dupa 1 saptamana am fost la politie sa vad ce se intampla si un ofiter a zis sa stau linistit acasa sa astept rezultatul. Acum dupa 4 luni am fost la politei si cel care se ocupa de cazul meu este in concediu.....Un altul de acolo a zis sa ma duc sa platesc 150 de roni si sa-mi iau analizele de la IML si sa le duc la politie.

Intrebare ..Se poate asa ceva?? cum sa-mi iau eu analizele singurel de la IML??

In urma acestui ghinoin astazi am fost instintat de la serviciu, ca numai au nevoie de serviciile mele deoarece nu mai am permis de conducere.

PS. Politistul care m-a trimis la IML astazi, radea de mama focului spunindu-mi CUM DRACU MA ATAT DE PROST ESTI?? SA-TI IA PERMISU IN FATA BLOULUI??

Cred ca nu-mi mai vad permisul mult timp de acum deoarece mai am o abatere (Neacordare de prioritate la pietoni) si aveam permisul scos pe certificat de grefa iar procesul il aveam pe 2 octombrie.

Bafta tuturor si NU VA SUITI BAUTI LA VOLAN
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
danjercea, utilizator
Buna seara,
Povestea mea pe scurt.
In data de 30 mai am fost semnalizat sa opresc pentru o depasire interzisa, si bineinteles ca m-am speriat, deoarece consumasem alcool, si am avut proasta inspiratie sa fug de echipaj. Bineinteles ca am virat pe prima strada la stanga, am realizat ca nu pot scapa de ei si am oprit pe loc argumentand ca nu am vazut semnalul agentului de circulatie. In fine, aparat etilotest ora 23,56, 0,76 mg/l alcool pur in aer expirat, condus spital elias, prima proba ora 0,50- 1,60g, a doua proba ora 1,50- 1,35g. Dupa doua saptamani mi-a spus d-l politist (care de altfel a fost amabil la intocmirea pv si la prima declaratie pe care am dat-o convenind sa nu trecem in declaratie faptul ca nu am opriit la semnal)ca ar fi bine sa platesc eu taxa de alcoolemie,la IML, deoarece statul roman nu are bani, si bugetul ministerului e scazut, si in nici un caz nu se inghesuie sa plateasca alcoolemii pentru betivi. In consecinta am achitat si inainte de a trimite dosarul mai departe, m-a chemat sa imi spuna cat a iesit si sa ma intrebe daca am pe cineva care sa ma ajute, probabil un avocat. Am zis ca nu si deocamdata nici nu doresc, deoarece situatia financiara actuala nu imi permite.
Acum dupa ce am citit toate cele 102 pagini de pe acest forum, pot spune ca sunt demoralizat, pentru ca doream sa solicit recalculare, dar am citit atatea cazuri diferite incat nu stiu ce sa mai cred.
Deci daca as solicita recalcularea si ar fi mai mica de 0,8, atunci trebuie sa astept la mana politistului, pentru inceput, daca am noroc sa trimita la procuror dosarul cu NUP.
Dar si asa procurorul poate sa nu fie de acord cu acel rezultat, si sa vrea sa trimita dosarul in instanta . Sau invers, cine stie , politistul sa dea IUP, si procurorul SUP.
Problema este ca trebuie sa iau o decizie foarte repede, deoarece am fost citat pentru miercuri la ora 9, si banuiesc ca o sa ma intrebe daca imi mentin declaratia initiala, iar daca doresc recalculare e clar ca nu am sansa sa iasa sub 0,8, cu acea declaratie , deci trebuie sa o schimb.
Dar sincer as dori sa mai trag de timp, pentru ca inca nu m-am decis cum e mai bine pentru mine, cu recalculare sau fara.
Am citit un post al unui coleg de suferinta, cum ca s-ar fi prezentat la politie si ar fi dat o declaratie cum ca se intoarce peste o luna cu un avocat.
Daca dau aceasta declaratie dar ma duc tot singur la urmatoarea citatie ce se poate intampla, pana la urma spun ca nu m-am inteles cu nici un avocat dar in schimb mai castig o luna.
Stiu, toata lumea doreste sa se termine totul mai repede, eu nu, pentru ca ma repet, nu stiu daca e bine sa cer recalculare sau nu.
Solicit un sfat avizat, cu toate ca daca as fi stiut de acest forum si as fi citit aceste posturi inainte de a comite fapta, sigur nu s-ar mai fi intamplat, pentru ca daca citesti toata suferinta prin care au trecut si trec cei implicati in intamplari de acest gen, pur si simplu te ingrozesti.
Dar asta e viata, e pacat sa procedam ca un semen de-al nostru de la Pitesti parca, care dupa ce a lovit masina de servici, fiind sub inluenta bauturilor alcoolice, s-a sinucis, poveste nu mai veche de o luna-doua. Pacat.

Cu multumiri, si daca e nevoie va pot da si alte detalii.

Stima

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)