As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
@alexey1979
Faceti dvs. recurs, aveti sanse la achitare, daca aveti si avocat bun. Daca instanta de recurs va achita, mergeti imediat si va recuperati permisul. Altfel, puteti da examen la un an dupa ramanerea definitiva a hotararii jud.
Parchetul de obicei face recurs cand condamnarea e prea mica, si il declara in ultima zi a termenului. Puteti sa va asteptati in procent de 50%.
Condamnarea se inscrie in cazier, teoretic se reabiliteaza de drept daca in termenul de incercare nu mai savarsiti alta fapta. Practic, nu am vazut niciodata reabilitare de drept, trebuie sa solicitati instantei sa o constate, apoi solicitati radierea din cazier.
eram la semafor la culoarea rosie, cand s-a facut verde, in secunda urmatoare m-a claxonat cineva insistent din spate, am plecat de pe loc si in virajul la stanga am deschis geamul cu gandul sa ma iau de respectivul dar cand colo...surpriza, o masina de politie neinscriptionata. dl politist mi-a observat gestul si a scos bastonul pe geam. a venit direct cu aparatul etilotest la mine la masina, am suflat si mi-a iesit o valoare de de 0,47. in ziua respectiva am consumat la munca 2,5 l de bere in decursul a mai multe ore si nu mancasem nimic. am fost dus la iml pt recoltare probe (ora 23:40 etilotest, ora 00:40 prima proba, ora 01:40 a doua)mi s-a facut dosar penal, si am primit o dovada fara drept de circulatie. am inteles de la d-nii politisti ca probele vin in minim 5 zile dar mesajele de pe forum contrariaza acest lucru. daca le platesc eu vor veni mai repede? unde si cum as putea sa ma interesez de starea dosarului meu? va multumesc
da intradevar nu vin in 5 zile ......si DA o sa vina mai repede daca le achitati dumneavoastra....cat despre starea dosarului va puteti interesa la sectia de politie care v-a dat dovada ...si intrebati de ofiterul care se ocupa de dosarul respectiv ....
salut.acum 1 an mai precis pe 10-12-2010 am fost prins baut 0,54 in etilotest, in sange mi-a iesit la o proba 1,05 iar la cealalta 1,20(fiind cea pastrata).am fost incadrat la art85 al 4,art87 al 1. oug195/2002.nu am facut accident,nu am facut belele,nu am cazier.intrebarea ar fi ce pot pati in cazul meu?daca mai este cineva apropiat cazului meu si a fost judecat?a primit cineva pedeapsa cu executare?
primul termen de judecata este pe 17 01 2012
o sa primesti cu suspendare .....pedeapsa variaza in functie de procuror si de cat de grav a fost cazul ......si o sa ai permisul anulat ....cu drept de redobandire dupa 1 an de cand sentinta este definitiva .... si o mik amenda(cheltuieli de judecata)......iar pedeapsa cu executare este in cazul in care esti recidiv....chestii de genul .....
in concluzie stai linistit .....timpul trece repede ..... sunt mai grele primele 2-3 luni ....
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident
andreyutzu22
Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)