avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna!
Urmaresc acest forum de mult timp, dar nicio problema care sa coincida cu a mea.
Prezint pe scurt. Acum 4 ani am avut permisul suspendat pe alcool. Am reusit in acea vreme sa il scot cu NUP. In ziua cand am primit plicul in posta cu NUP, m-a mancat sa ma urc din nou la volan, bineinteles, din nou baut bine, cu 0,82 in aerul expirat. S-a intamplat pe data de 9 martie 2009. Am fost depistat in trafic, oprind la semnal, testat in aer, testat si la spitalul de urgente din Iasi. Toate procedurile lor au mers ca pe roate neavand nimic de obiectat. Problema este ca, ofiterul de la CP, o domnisoara draguta, care s-a ocupat de mine si la cazul anterior( unde am primit cateva invitatii pe care le-am refuzat) se ocupa si de aceasta data de mine, acum a intors foaia.Dupa declaratiile date la insistenta mea, refuza sa imi trimita dosarul la procuror. Subliniez faptul ca tatal meu a lucrat in MAI, cu ceva functie.Cum la alcool nu se mai baga nimeni, intreb, ce mai pot sa fac? E jale cu ce se va intampla? Am pus la dosar si diplomele cu care am terminat studiile de 7 ani, certificat de casatorie( eveniment petrecut dupa fapta). Niciun raspuns, nicio contactare. Mai am ceva sanse la permis? Multumesc
pentru mediadream.......sanse la permis mai sunt.......minime insa ,solicitati o recalculare dupa ce va vin rez la sange...... [Editat - art. 292 Cod penal] .......poate,cine stie!!!in rest inarmati-va cu multa rabdare.........volanul o sa fie un obiect doar de privit!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
buna,am fost condamnat la 5 luni cu suspendare si 2 ani si 5 luni timp de recuperare dupa ce m-a prin politia sub influenta alcoolului si la prima proba mi-a iesit 1,50 si la a-2-a 1,35....am o nelamurire,trebuie sa stau un an acasa de la data definitiva a judecatii asa cum spune toata lumea dar procurorul mi-a spus ca de la data de cand mi-a fost data dovada pentru k nu mi-am cerut procura in timpul judecatii si nu are nici o treaba politia cu decizia judecatorului si nupoate sa-mi dea 2 pedepse in acelasi timp,nu mai inteleg nimic...

chestia asta as vrea sa o stiu si eu....cineva care stie sigur...nici eu nu am avut dovada...si o pedeapsa de 7 luni cu suspendare...termen de incercare 2,7 ani
Gabriela Mihai, Avocat
termenu de incercare sau de recuperare e aceeasi chestie.adik in termenul de incercare astia 2 ani jumate nu mai ai voiee sa faci nimic ,in caz de vei face alta fapta te baga direct la puscarie si iti mai baga in plus si astea 5 luni respectiv 7 .
ai primit cu suspendare deja inseamna ca nu esti prim oara cand te prinde,de exemplu daca te mai prinde iara baut iti da 5 luni + 5 luni d la prima abatere iti da direct inchisoare cu executare 10 luni.
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)