avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Nu o sa va cheme nimeni prea curand, mai ales ca e un alt simplu dosar pentru inconstienta de-a urca la volan beat.
Daca nu mergi tu personal sa te interesezi la politie, pt ca dosarul tau sa urce mai departe la procuratura de langa parchet, in politie de regula dosarul sta pana la 1 an, cu toate ca analizele de sange sunt deja la dosar.
de obicei imediat ce vin probele de la sange se trimite dosarul la pachet (cel putin asa a fost in cazul meu, dar eu am platit probele) si asta doar in cazul in care politia are bani si vrea sa plateasca analizele la IML, in caz contrar indreapta banii spre alte cheltuieli mai urgente pt ca nu este interesul lor sa scape de tine, din pct lor de vedere iti este mai bine pieton decat sofer, nu credeti?. asa ca nu va asteptati sa fiti invitati la sectie.

"Prin clasare se inchide urmarirea penala, atunci cand nu exista invinuit in cauza , acesta fiind un motiv de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale.
Urmrirea penala se desfasoara in rem( cu privire la fapta) , fara punerea in miscare a actiunii penale. Dupa identificarea faptuitorului insa se pune in miscare activitatea de tragere la raspundere penala a faptuitorului, si atunci urmariea penala se desfasoara in personam( cu privire la faptuitor)
Atunci cand urmarirea penala s-a desfasurat in rem, neexistand invinuit in cauza, la propunerea organului de cercetare penala, sau din oficiu, procurorul dispune clasarea cauzei.Inexistenta invinuitului, presupune lipsa oricaror date cu privire la persoana care ar fi comis fapta, deci necunoasterea faptuitorului. Cand se stie insa ca fapta a fost comisa de o persoana, dar aceasta nu a fost inca identificata, nu se poate dispune clasarea cauzei, cercetarea penala urmand a fi continuata pana la identificarea faptuitorului Clasarea cauzei se dispune si atunci cand se constata ca fapta este consecinta unui fenomen al naturii, neprovenind dintr-o actiune umana. De asemenea, cand este vorba despre o moarte naturala, o vatamare corporala sau moarte cauzata de victima).Clasarea se poate dispune atunci cand s-au facut cercetari in vederea descoperirii autorului faptei, dar nu s-a ajuns la stabilirea identitatii acestuia, nefiind posibila atunci cand in cauza s-a pus in miscare actiunea penala,fiindca aceasta solutie presupune existenţa unui invinuit, devenit inculpat.
Deci , clasarea se dispune cand nu exista invinuit in cauza, fie pentru ca urmarea faptei nu se datoreaza unei actiuni umane ci, unui fenomen al naturii ( in acest caz clasarea se dispune imediat) , sau, faptuitorul nu este cunoscut;
Cand fapta nu se datoreaza actiunii unei persoane, clasarea poate fi pronuntata de indata, iar atunci cand autorul nu este cunoscut numai dupa epuizarea cercetarilor ce se fac in vederea identificarii autorului.
In practica exista numeroase situati in care evidenta organelor de urmarire penala exista cauze cu autori nedescoperiti (A.N.) si nu se poate dispune solutia clasarii , cauzele se mentin pe rolul organului de urmarire penala pana la descoperirea autorului sau pana la intervenirea unei cauze care impiedica exercitarea actiunii penale.
Se poate dispune clasarea si in cazul in care intervine prescriptia raspunderii penale.
Uneori, dupa clasare, se poate dispune si reluarea urmaririi penale dupa clasare, daca se descopera faptuitorul sau au disparut motivele care impiedicau desfasurarea urmaririi penale."

din ce scrie mai sus am inteles ca nu se poate anula, clasa sau gratia un dosar cu o astfel de infractiune atata timp cat exista un invinuit. si chiar daca ar fi posibil asa cv ar trebui probabil sa treaca minim 5 ani, timp in care trece si suspendare si perioada de proba si pata din cazier. deci, ce ati alege?
dar de 2 ani trebuia sa ma cheme .astia 2 ani iam pierdut daca ma judeca acum puteam sa dau de permis .......nu ie drept sa stau atat......POATE SA IMI SPUNA CINEVA DUPA CE MA JUDECA DUPA CAT TIMP POT SA DAU DIN NOU ////????VA MULTUMESC


durdanalex...la 12 luni de la pronuntarea deciziei finale. deci mergi si te intereseaza de dosar in caz contrar mai astepti 2 ani :D
Buna ziua,

Am primit condamnarea, la 1(un) an inchisoare pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala (fapta din 30.05.2011) , cu suspendare, pe 28 decembrie 2011, a fost afisata pe portalul Ministerului Justitiei, nu am facut recurs, am avut un avocat din oficiu, in sentinta exista urmatorul paragraf, si acum am cateva nelamuriri:

In temeiul art. 191 alin.1 C.p.p., obliga pe inculpat la 800 lei cheltuieli judiciare statului din care onorariul pentru aparator oficiu, in suma de 200 lei, se avanseaza din fondurile MJ, conf. art. 189 C.p.p. . Cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa. Pronuntata in sedinta publica azi, 28.12.2011.

1.Hotararea, sau redactarea, se trimite acasa sau trebuie ridicata personal de la registratura sau arhiva Judecatoriei?
2.Cheltuielile de judecata (800 de lei), in cat timp de la pronuntare trebuie sa le platesc si unde?
3.Daca nu am facut recurs in termen de 10 zile, sentinta definitiva si irevocabila se pronunta in lipsa?

Mentionez ca sunt din Bucuresti, iar dosarul a fost judecat in provincie, fiindu-mi destul de dificil accesul personal la acea Judecatorie.

Multumesc anticipat,

RD

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)