avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
eu ce naiba sa mai zic? mie mi-au iesit probele la sange bn dar tipa de la CP a cerut recalculare procurorul a admis-o eu nu am vrut sa o platesc ca nu era cazul sa o cer eu.prb mea e alta ca sunt nedumerit.tipa de la CP a zis ca vezi doamne daca nu s-au luat probele in primele 30 min de la eveniment se impune automat cererea recalculari.bineinteles a incercat sa o cer eu dar nu am vrut.si am dat iar o declaratie in vederea recalcularii (procul o dispusese deja) .mi s-a zis ca se face pe fonduri proprii ale politiei si ca va dura .pot sa ii fortez cumva? sau si mai important ar merita sa vb cu procul poate anuleaza recalcularea? si cea mai mare intrebare la care as prefera sa raspunda un avocat daca se poate: e adv ca se impune conform legii recalcularea daca nu se iau probe de sange in termen de 30 min de la eveniment?daca se poate cu articole de lege.eu am fost la politie la 21.00 si am suflat in etilotest(0.44) iar probele mi s-au luat la 23.50 si 00.50 deci dupa 3 ore.nu stiu exact dar parca am citit undeva pe acest forum ca se iau in minim 30 min si maxim 2 ore.e adv conform legii?
Nu o platit nimic....sta si asteapta...si imediat trece un an de atunci....de aia am intrebat daca nu este un timp limita pana cand trebuie sa se rezolve cazu...si daca nu s-au incadrat in timp sa se prescrie sau ceva de genu....sau o stat pana acuma degeaba si timpu asta ii pierdut si ar trebui sa-si plateasca analizele daca vrea sa mai inainteze putin ancheta...
am s eu o intrebare daca poate sa ma ajute cineva
am fost prins la volan baut acum 2 ani cu o alcoolemie de 0,91 ..si de 2 anu nu mau chemat la judecatorie imi poate spune s mie cineva cat mai astept si daca ma cheama iei ....s ce trebuie sa fac va multumesc
pe mine m-au chemat imediat dupa vacanta de vara si in 2 luni am terminat totul...am inceput in septembrie si in octombrie a fost gata... din ce am vazut daca iti recunosti fapta scade pedeapsa cu 1/3 si se poate termina procesul in maxim o luna
parerea mea e sa te interesezi cat mai curand daca vrei sa conduci la anul care vine... pt ca iti va anula permisul si vezi lua pedeapsa cu suspendare si dreptul de redobandire a permisului dupa 12 luni...sau poate te-a judecat in lipsa si atunci se schimba lucrurile... succes!
Deci sa inteleg ca nu este nici un timp limita pana la solutionarea cazului, eu stiu pe cineva care tot asa a fost prins baut anu trecut in martie parca...si nu i-au venit nici analize nici nu o fost chemat la judecatorie nu o mai primit nici un raspuns de atunci...si imediat trece un an....scrie cineva mai sus <durdanalex> ca asteapta de 2 ani si tot asa nu o primit nici un raspuns...eu zic ca ar trebui sa fie un termen limita nu sa te tina asa....sa fie un termen (ex: 1 an) si daca nu s-a rezolvat nimica pana atunci sa se claseze sau anuleze ca deja nu mai ii valabil...cat sa te tina asa si fara sa-ti spuna nimic...

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)