avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
dorin.corolea a scris:

iti vine hartie acasa si acolo specifica faptul ca tre sa platesti in 30 de zile in caz contrar esti evacuat silit.
te duci cu hartia la trezorerie si platesti 800 lei, de acolo iti da o chitanta cu care tre sa te prezinti la judecatoria unde a fost procesul la biroul executari penale, dar vezi ca ai o data limita trecuta in instiinta de plata, tre sa lasi acolo chitanta, dar nu uita sa iti faci o copie. sa fie acolo in caz ca ei pierd chitanta.
in cazul meu, judecat la roman, jud.neamt, am platit la trezoreria botosani dupa care m-am prezentat la roman la judecatorie cu chitanta.
P.S.nu tre sa ii dai avocatei 200, ii va da statul din cei 800 pe care ii platesti.
daca nu uit iti postez maine o copie dupa o astfel de instiintare

pt mai multe info dorin.corolea pe yahoo

Nu am primit inca nimic acasa, de aceea sunt un pic ingandurat, pentru ca stiu ce mizerii se intampla in tara asta, ma gandesc la tot felul de incurcaturi, ei sa o fi trimis, posta sa nu o fi adus sau cine stie ce idiotenii sau incompetenti sa se fi interpus pe firul problemei mele, probabil ma voi duce maine la judecatorie sa vad daca a fost redactata sentinta definitiva, si mai intreb si pe acolo cum trebuie sa procedez in continuare.

Multumesc pentru informatii,

RD
dorin.corolea a scris:

iti vine hartie acasa si acolo specifica faptul ca tre sa platesti in 30 de zile in caz contrar esti evacuat silit.

din cate stiu se numeste executare silita doar nu te scoate din casa statul roman daca nu platesti cheltuielile de judecata :whistle:...evacuat silit sau mai degraba reposesie se numeste atunci cand iei un credit ipotecar si nu mai ai de unde sa platesti ratele pentru locuinta si vine banca sa iti i-a casa cu forta
ai dreptate, executare silita, scuzati-mi greseala!
poate sa imi spuna cineva unde pot si eu sa intreb de dosarul meu,,Am fost si la sectie s la judecatorie si la udriste nu mi_a gasit dosarul si de 2 ani stau s nu mai stiu nimic de dosarul meu...poate sa ma sfatuiasca cineva cum sa procedez unde sa il mai caut si cum sa ma judece mai repede va multumesc..
trebuie sa te prezinti la postul de politie care ti-a retinut permisul...

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)