As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
poate sa imi spuna s mie cineva ce poate sa mi_se intample la 0.91in echilotest si in sange 1.75si a doua 1.65 ...au trecut 2 ani de atunci si vreau sa ma judece odata multumesc
Periferic spune-mi si mie te rog cu cat ai cerut tu dovada de circulatie pana la solutionarea cazului si mai important cum ai procedat . Eu am in alcooltest 0.44 iar la sange am 0.75 respectiv 0.60.crezi ca am vreo sansa?
dovada se prelungeste cu cate maxim 30 de zile pana la solutionarea cauzei. Formulezi o cerere pe adresa Parchetului de pe langa judecatoria unde e dosarul in care invoci prezumtia de nevinovatie. Exemplu:
Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași
Dos. nr. 5533/P/2011
Domnule Prim Procuror
Subsemnatul, .............., domiciliat în Municipiul ...., Strada ...., Nr. .., Bloc .., Scara .., Ap. .., legitimat cu C.I. seria ..., nr ...., CNP ......., înviniut în dos. nr. 5533/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, vă rog sa binevoiți a-mi prelungi dreptul de circulație pe drumurile publice în conformitate cu prevederile art. 111 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002, având în vedere că până la pronunțarea unei hotărâri definitive operează prezumția de nevinovăție. Necesitatea de a circula pe drumurile publice rezultă din faptul ca trebuie sa conduc la locul de munca, altfel imi voi pierde postul.
Vă mulțumesc!
Data, Semnatura
La urma, la motiv scrii ce vrei tu.. eu am dat un exemplu. Eu zic ca ai destule sanse fiindca esti sub 0.8. Bafta!
Mai oameni buni ....nu se da dovada de circulatie cand e vorba de alcool ........ cand o sa va duceti sa depuneti cererea ....o sa aveti o surpriza mare ....scrie pe usa la procurorul de servici mare NU SE ELIBEREAZA DOVADA DE CIRCULATIE PT CAZURILE DE ALCOOL.....nu conteaza cantitatea .... incercati .....dar va spun din propria experienta .....si am fost la a 2 abatere de acealasi gen ..............
consultati un avocat ,,,,, nu pot sa imi explic cum unii stau si 2 ani si nimik...... dar in fine ROMANIA nu ma mai mira deloc ......la mine a durat 8 luni prima abatere care s-a rezolvat cu permis anulat si 3 ani cu suspendare ....si a 2 abatere 11 luni si s-a rezolvat cu permisul inapoi si amenda....in urma recalcularii .......
imi puteti spune va rog, daca va "expira" (sa nu mai apara nimic pe el) vreodata cazierul si daca da cand, in cazul in care am fost condamnat la 4 luni cu suspendare?
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)