avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Am inteles, mersi. Eu am fost in audienta la procuror si mi`a zis ca luni s`a comunicat solutia care este o amenda admnisitrativa si trebuie sa astept ca`mi vine acasa. Am si eu 11 luni de cand mi`a luat permisul.
zazutzu a scris:

sentinta ramane definitiva dupa 20 de zile de cand a fost pronuntata.....aksa nu o sa iti vina nimik....o sa trebuiasca sa te duci dupa 3-4 luni la tribunal ..la arhiva si sa ceri o copie legalizata a sentintei ... cu care o sa te prezinti in audienta la comandant cu ea atunci cand o sa se apropie termenul sa dai de redobandire.....

dupa care o sa iti vina aksa o foaie de la comandant in 25 de zile lucratoare,pe care o atasezi la dosarul auto ...si poti incepe scoala de soferi ...

pai si atunci cheltuielile judiciare cand trebuiesc platite?
si alea o sa iti vina aksa...si o sa iti precizeze ca trebuiesc platite in 30 sau 40 de zile ...ceva de genul
am permisul suspendat de pe 16 dec anul trecut. M-am tot interesat pe la udriste de soarta dosarului meu si intr-un final am aflat politistul care se ocupa de el. M-a trimis la INML sa platesc taxa de recoltare si sa astept ca ma suna dansul cand are rezultatele. Au trecut aproape 2 luni si inca nici un semn. M-am dus iar la udriste si dansul avea dosarul si rezultatele. In momentul cand am fost oprit de politie, mi-a iesit la etilotest 0,47% la 23:45 iar la probele de sange 0,95 la ora 00:45 iar la a 2 a 0,75. Afland acestea dl politist mi-a spus ca tre sa merg la INML sa platesc taxa de recalculare, sa ii duc chitanta si sa astept inca 2-3 luni pana vin rezultatele si ma anunta el (ca prima data). Intrebarea me ar fi: chiar sa dureza atat pana vin rezultatele? oare la rezultatele astea, in urma recalcularii as avea vreo sansa sa imi iasa sub 0,80? In total am platit pana acum 160 ron taxa recoltare probe si 510 ron taxa recalculare. Daca stie, cineva cam care ar fi cheltuielile in cazul contraventiei si care ar fi in cazul infractiunii (amenzile si dupa caz, cheltuielile de judecata)? va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
alexcris, utilizator
la fel si aici...alcolemie 0.63...astept rezultatele la sange, ma gandesc ca iasa dublu, ce se poate intampla in cel mai rau caz fara avocat???

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)