As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Eu zic ca tu cu un 0.63 in aer, ai undeva la 1.3-1.5 in sange, e clar peste limita legala, bine de tot.
Mai ai drum lung pana la lamuriri.
Dupa ce vin rezultatele de sange, dai o declaratie la politie, pe urma dosarul pleaca la parchet. De-acolo iti vine citatie de la procuror, te duci la el, sustii declaratia, nu prea ai nimic de facut ca te trimite direct in instantza fara remuscari. Apoi urmeaza proces, iar daca nu mai ai antecedente, o sa primesti anulare permis si o pedeapsa penala(amenda sau cu suspendare), stai cuminte tau 2-3 ani, permisul il redobandestei dupa 1 an si cam asta e.
Toate cele bune, eu sper ca pentru toata lumea, prima fapta de genul asta sa fie invatzare de minte(meritam clementa, o singura data se poate intampla oricui), iar daca se insista in greseala deja devine prostie, si chiar si-o merita.
P.S Eu nici nu m-am stresat cu recalculare ca bate la ochi diferenta asta, plus ca pierzi 3-4 luni cu asta. Recunoaste-ti fapta, regret-o si asumati-o, cam asta e tot.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)