avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
tOATA CHESTIA CONSTA SA STATI PE CAPUL LOR..........toata lumea asteapta si astepta ........mergeti peste ei...ca nu MUSCA :)>.....la mine cum a durat prima data 8 luni (cu anulare permis)si a doua oara 11 luni cu suspendare permis (recalculare,parchet,rezolutie)!!! eram peste ei o data la 1-2 saptamani la politie si din luna in luna la parchet
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
zazutzu, utilizator
o intrebare ar trebui sa merg la politie?ca ast rezulatele de la sange de 2 saptamani, si au zis ca ma contacteaza intr-o sapt.....
zazutzu a scris:

tOATA CHESTIA CONSTA SA STATI PE CAPUL LOR..........toata lumea asteapta si astepta ........mergeti peste ei...ca nu MUSCA :)>.....la mine cum a durat prima data 8 luni (cu anulare permis)si a doua oara 11 luni cu suspendare permis (recalculare,parchet,rezolutie)!!! eram peste ei o data la 1-2 saptamani la politie si din luna in luna la parchet

Si in afara de faptul ca trebuie sa stati p capul lor,trebuie sa achitati si probele cat mai repede psibil caci daca nu,le vor plati ei dar le pot plati si in ani de zile.interesul este al nostru nu al lor.
flaviu09 a scris:

Eu sunt din Cluj-Napoca si am fost prins baut la volan aici in oras. Eu am fost oprit in oct 2010 de catre politie si culmea ca atunci cand mi s-au recoltat probele de sange tot cu spirt mi-a fost dezinfectata zona mainii de unde mi-a luat sange.
Anul trecut in septembrie avocatul mi-a spus ca putem merge la cercetari la domnul ce se ocupa de dosarul meu sa dam o declaratie pentru recalculare, am dat declaratia, am schimbat la declaratia asta fata de cea initiala(cand am fost oprit) cantitatea de alcool desi cam nu trebuia iar acum in timp ce va scriu inca astept un raspuns, orice si cam nimic.
Nu mi-a spus nici avocatul nici politaiul care m-a oprit nici cel de la cercetari ca trebuie platite si recoltatul probelor de sange. Am platit doar recalcularea.
Stau si ma intreb cat poate dura o solutionare de dosar pt alcool ca am auzit 2 cazuri diferite:
1) cineva din care a comis-o in ceva comuna/sat din jud Salaj la care a durat 8 luni de cand a fost prins pana a primit sentinta si i-a fost anulat permisul numai ca recalcularea s-a facut in defavoarea lui si nu a platit-o patitul ci statul roman
2) altcineva care a fost prins in cluj si abia dupa 2 ani si jumatate aprox a fost in audienta la procuror in timpul acesta si el facuse recalcularea

D aca ai martori poti contesta analizele deoarece la fel ca si la mine se considera viuciu de procedura dar eu nu am avut martori,si mi-am luat-o,intre noi fie oricum de iesit iesea bauseam 2l de bere.Repet in 7 martie 2012 am fost audiat si in aceiasi zi cu mine a venit un tip care fusese prins in 2005.Deci din 2005 pana in 2012 e ceva.Perioada cred ca depinde doar de ei.
zazutzu a scris:

cat am fost la recoltat de sange, martorii care erau cu mine in masina erau la politie la declaratii si pe urma cand am fost eu la politie martorii mei plecasera de la politie, dar aici intervine intrebarea intrebatoare adica daca eu mi-am platit avocat normal el trebuie sa faca drumurile astea odata la 1-2 saptamani la cercetatri sa se intereseze de cazul meu, iar eu nu stiu cata incredere mai am in avocat ca el zice ca se intereseaza de dosar si ca trebuie sa astept iar pe de alta parte cand am fost sa dau a2A declaratie pt recalculare si am mai fost odata in 2010 dupa ce am fost prins sa vad ce ii cu dosarul meu in ambele dati cand am fost mi s-a spus ca am de asteptat ca sunt foarte multe dosare pt alcool si ca am de asteptat pana solutioneaza dosarul meu...are rost sa mai merg personal, pe langa avocat sa ma interesez eu personal de dosar sau sa stau si sa astept dupa avocat??? ca poate sa zica ala de la cercetari ca se ocupa de dosarul meu, sa zicem dar dupa ce merge avocatul la el sa faca "presiuni" ala de la cercetari zice ca da solutioneaza dosarul meu dar peste cateva luni bune cand are el chef
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
flaviu09, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)